вівторок, 21 червня 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ порушили плани Росії "тримати" Одесу в загрозі з моря - британська розвідка

ЗСУ порушили плани Росії "тримати" Одесу в загрозі з моря - британська розвідка
Росія не змогла встановити контроль у Чорному морі. Фото: ostannipodii.com

Українська берегова оборона значною мірою нейтралізувала здатність Росії встановити контроль на морі та проєктувати морські сили в північно-західній частині Чорного моря.

Це підірвало життєздатність оригінального російського оперативного плану вторгнення. Який передбачав утримання Одеської області під загрозою з моря. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміїний сколихнули десятки вибухів. З кожним - росіян меншає - нардеп (оновлено)

17 червня 2022 року українські війська заявили про своє перше успішне використання переданих Заходом протикорабельних ракет Harpoon для ураження російських морських сил.

Ціллю атаки став російський морський буксир "Василий Бех". Він доставляв зброю та особовий склад на острів Зміїний у північно-західному Чорному морі.

"Знищення російського судна під час місії поповнення запасів демонструє труднощі, з якими стикається Росія, намагаючись підтримати свої сили, що окупували острів Зміїний", - йдеться у повідомленні.

Вранці 17 червня стало відомо, що військово-морські сили України уразили черговий буксир Чорноморського флоту "Василий Бех". На борту в нього був зенітно-ракетний комплекс "Тор". Буксир перевозив на острів Зміїний боєприпаси, озброєння та особовий склад Чорноморського флоту. Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко заявив, що буксир затонув.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ порушили плани Росії "тримати" Одесу в загрозі з моря - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути