вівторок, 15 листопада 2022 17:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ озвучили щоденні втрати окупантів під Бахмутом та Авдіївкою

ЗСУ озвучили щоденні втрати окупантів під Бахмутом та Авдіївкою
Російські загарбники ведуть постійні штурми під Бахмутом та Авдіївкою Донецької області. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники ведуть постійні штурми під Бахмутом та Авдіївкою Донецької області.

При цьому ворог зазнає серйозних втрат. Збройні сили України у відповідь завдають ураженню росіянам усіма видами озброєнь. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Противник веде постійні штурми у районі Бахмута та Авдіївки, намагаючись прорвати українську оборону", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армії Кадирова й Пригожина створили для придушення повстань у РФ – ГУР

За його словами, українські Сили оборони завдають вогневого ураження всіма видами озброєнь, а росіяни зазнають великих втрат. Це можна помітити за зведеннями Генерального штабу ЗСУ.

Також він додав, що перекинути війська з Херсонської області росіянам буде не так просто. І українське командування завадить цим планам ворога.

"Інтенсивність атак нівелюється нашим вогнем і якістю нашої оборони. Для будь-якої нормальної армії світу вони вже зазнають критичних втрат, ворог може втрачати до батальйону щодня", – заявив речник.

Череватий підкреслив, що ворог міг би замислитися і змінити тактику. Однак поки що цього не видно, оскільки вони слідують завданню політичного керівництва Росії.

Зараз на полі бою на Донеччині відбувається пекло. Там щоденно тривають дуже жорстокі бої. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Завдяки міцній обороні на Донеччині українські воїни можуть проводити наступальні операції на інших напрямках, заявив Зеленський.

Зеленський відзначив 1-й і 2-й батальйони 36-ї окремої бригади морської піхоти, 79-ту окрему десантно-штурмову бригаду, 72-гу окрему механізовану бригаду, 68-му окрему єгерську бригаду, 110-ту окрему механізовану бригаду, 56-ту окрему мотопіхотну бригаду і 55-ту окрему артилерійську бригаду "Запорізька Січ".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ озвучили щоденні втрати окупантів під Бахмутом та Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути