Ексклюзиви
неділя, 11 грудня 2022 18:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ "нагодували" окупантів щільним вогнем з авіації та артилерії: ворог рахує втрати

ЗСУ "нагодували" окупантів щільним вогнем з авіації та артилерії: ворог рахує втрати
Українська авіація протягом поточної доби завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, українська авіація протягом поточної доби завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Про це у неділю, 11 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

"Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили сім пунктів управління, 10 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів противника", – повідомили у командуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники ефектно відпрацювали по ДРГ окупантів поблизу Бахмута: відео

Генштаб також наголосив, що російське окупаційне керівництво продовжує примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території України.

"Зазначені заходи тривають у Мелітопольському районі Запорізької області. З обігу торговельних мереж поступово вилучаються українські гривні, населення примушують переходити на російські рублі", – повідомив Генштаб.

Також окупанти намагаються фінансово заохотити місцеве населення до колабораційної діяльності, надаючи грошову допомогу особам пенсійного віку в розмірі 10 тис. рублів та нараховуючи більшу зарплату лояльним місцевим жителям, які згодилися працювати в установах так званої окупаційної влади.

Українські війська відбивають атаки російських окупантів у Донецькій та Луганській областях. ЗСУ продовжують контрнаступ у напрямку Сватового та Кремінної.

Тим часом російські загарбники не припиняють штурми на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані вранці 11 грудня Інститутом вивчення війни (ISW).

У Донецькій області російські загарбники 10 грудня продовжили наступальні операції у районі Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ "нагодували" окупантів щільним вогнем з авіації та артилерії: ворог рахує втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути