субота, 17 грудня 2022 19:07

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ матимуть вогневий пріоритет: полковник сказав коли

ЗСУ матимуть вогневий пріоритет: полковник сказав коли
Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник в запасі Роман Світан розповів, коли ЗСУ матимуть вогневий пріоритет. Фото: колаж "24 каналу"

Російська окупаційна армія дуже активно використовує снаряди на фронті, такими темпами, що не встигає їх виробляти.

Тому вже в лютому Збройні сили України матимуть пріоритет у снарядах, адже в окупантів буде снарядний голод. Про це в ефірі "24 каналу" заявив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Світан зазначив, що зараз росіяни роблять 15–20 тис. пострілів за добу, а можуть виробляти 4–5 тис., але якщо сконцентрують на цьому всі сили, то зможуть робити 6–7 тис. Можна сказати, що за місяць-півтора окупанти будуть відчувати снарядний голод. Тобто, вдвічі-втричі має впасти кількість пострілів.

"Узяти ці снаряди їм просто немає звідки. Країни, які ще хоча б якось їм допомагають, бояться передавати Росії такого типу озброєння. З одного боку, самі бояться залишитись без снарядів, а з другого – потрапити під санкції. Швидше за все наприкінці січня – на початку лютого Росія почне відчувати снарядний голод", – зауважив військовий експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запустила виробництво важливих снарядів: подробиці від Данілова

Світан додав, що ЗСУ до цього часу будуть переходити цифру в 10 тис. пострілів за добу. Тому в середині зими, в лютому, в нас уже буде навіть не паритет, а перевага у снарядах удвічі-утричі.

Тож до цього часу можна буде планувати наступ і на Донецькому фронті, де саме зараз відбувається найбільше вогневе ураження.

"Донбас межує з Росією, тому за 2 години туди можуть підвезти снаряди. Однак я думаю, що до лютого в нас буде пріоритет у снарядах і ми почнемо займатися Донбасом", – наголосив полковник ЗСУ в запасі.

У нинішній війні з Росією боєприпаси витрачаються приблизно з такою швидкістю, як було під час Другої світової війни.

Тому швидкість їхнього поповнення має вирішальне значення. Про це в інтерв'ю виданню The Economist повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Він наголосив, що зараз битви виграє та сторона, яка швидше доставляє снаряди до гармат.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ матимуть вогневий пріоритет: полковник сказав коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути