Ексклюзиви
вівторок, 31 жовтня 2023 02:49

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ контратакували та просунулися в районі Куп'янськ-Сватове-Кремінна - карти боїв
8

ЗСУ продовжують наступальні операції
Фото: ISW
ЗСУ продовжують наступальні операції
ЗСУ продовжують наступальні операції
ЗСУ продовжують наступальні операції
ЗСУ продовжують наступальні операції

Українські війська відбивають атаки окупантів та ведуть наступальні операції.

Під Авдіївкою ворог намагається перегрупуватися і готується завдати удару піхотою по українських позиціях, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки на Куп'янському напрямку в районі Синьківки та Іванівки та на південний схід від Тернів.

Російські війська продовжують спроби зайняти лівий берег річки Оскіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагались йти в атаку на кількох напрямках - Генштаб

Геолокаційні кадри, опубліковані 30 жовтня, показують, що російські війська нібито незначно просунулися до Торського (приблизно 8 км на південний захід від Кремінної).

Російські джерела стверджували, що 30 жовтня українські війська здійснили контратаки в районі Куп'янськ-Сватове-Кремінна та просунулися. Один російський "воєнкор" стверджував, що українські сили контратакували та повернули кілька позицій поблизу Райгородки (12 км на захід від Сватового).

Бої у Донецькій області

Геолокаційні кадри, опубліковані 30 жовтня, показують, що українські сили просувалися на північний схід від Курдюмівки (10 км на південний захід від Бахмута).

Генштаб ЗСУ заявив, що українські війська продовжують наступальні дії на південь від Бахмута та завдають втрат російським військам у цьому районі.

Російський "воєнкор" стверджував, що українським військам вдалося просунутися за лінію залізниці на південь від Андріївки та закріпити нові позиції.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно намагалися відновити втрачені позиції поблизу Андріївки та Кліщіївки.

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ нібито просунулися в мікрорайон "Хімік" на південь від Авдіївки. Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська проводять "тактичне перегрупування", яке, ймовірно, триватиме менше доби, перш ніж вони відновлять наступ на населений пункт.

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун також зазначив, що російські війська намагаються компенсувати втрати техніки під Авдіївкою та готуються завдати удару піхотою по українських позиціях.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили невдалі наземні атаки росіян поблизу Авдіївки, Новокалинового, Тоненького, Опитного та Первомайського.

Український Генштаб також повідомив про невдалі атаки росіян поблизу Мар'їнки, Новомихайлівки та на південь від Вугледара.

"Південна вісь"

Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Українські війська 30 жовтня провели наступальні операції на заході Запорізької області та здобули успіхи. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися на захід від Роботиного (10 км на південь від Оріхова).

Українські війська продовжують утримувати позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські джерела стверджували, що українські сили контролюють центральну частину Кринок (30 км на схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро), а один російський "воєнкор" стверджував, що українські сили незначно розширили свою зону контролю.

Українські війська продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Зокрема, Сили оборони України наступають південніше Бахмута. Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

За його словами, ЗСУ мають успіхи східніше Кліщіївки та східніше Андріївки. Російські загарбники на Бахмутському напрямку здійснили понад 50 невдалих спроб повернути втрачені території.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ контратакували та просунулися в районі Куп'янськ-Сватове-Кремінна - карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути