неділя, 17 липня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ грамотно відбивають атаки агресора на Донбасі – Генштаб

ЗСУ грамотно відбивають атаки агресора на Донбасі – Генштаб
Захисники грамотно відбивають атаки агресора на Донбасі. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники продовжують нещадно обстрілювати й штурмувати позиції Збройних сил України. Найзапекліші бої тривають за Донецьку й Луганську області.

На Слов'янському напрямку ворог накрив вогнем з мінометів, ствольної і реактивної артилерії в районах восьми міст – Дібровне, Микільське, Подолівка, Мазанівка, Адамівка, Чепіля, Краснопілля та Курульки. Про це повідомив Генштаб ЗСУ 17 липня в ранковому зведенні.

З артилерії також окупанти обстріляли цивільну й військову інфраструктуру поблизу Закітного, Григорівки, Тетянівки, Званівки, Міньківки, Райгородка та інших.

"Вів штурмові дії в районі населеного пункту Івано-Дар'ївка, успіху не мав. Намагався просунутися в напрямку Верхньокам'янки. Дістав рішучу відсіч, зазнав втрат і відійшов. Вів повітряну розвідку БпЛА оперативно-тактичного рівня неподалік Званівки, Федорівки й Серебрянки", – зазначили в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували Словʼянськ: є загиблий і поранені

На Бахмутському напрямку росіяни вгатили в районах населених пунктів Новолуганське, Берестове, Білорогівка, Вершина, Виїмка, Суха Балка, Олександропіль і території Вуглегірської ТЕС.

"Українські воїни грамотно відбили чергову спробу розвідки боєм поблизу Берестова й Білогорівки. Також окупанти завдали ракетно-авіаційних ударів неподалік Соледара, Покровського та Світлодарська", – додали.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках тривають регулярні обстріли позицій українських військ по лінії зіткнення. Окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Кам'янки, Щербаків та Малих Щербаків.

Російські окупанти зазнали значних втрат під час спроби покращити тактичне положення на напрямках Солодке – Водяне, Володимирівка – Водяне, Єгорівка – Павлівка в Донецькій області. По загарбниках вдарили українські воїни. Залишки ворожих сил відійшли. На Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках ворог обстріляв околиці населених пунктів Новомихайлівка, Павлівка, Пречистівка, Новопіль, Мирне й Малі Щербаки.

Російські військові навмисно знищили два мости поблизу Слов'янська Донецької області для стримування українського контрнаступу, повідомляв ISW.

Противник вдарив по залізничному й автомобільному мостах Слов'янськ – Лиман поблизу Райгородка на північний схід від Слов'янська на автостраді Т0514.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ грамотно відбивають атаки агресора на Донбасі – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути