пʼятниця, 18 січня 2019 17:09

Зруйнувало 4 поверхи: на Донбасі вибухнула лікарня
8

Вибух кисневого балону в відділенні кардіології Луганської міської лікарні №7 стався 18 січня 2010-го о 8:50. У будівлі перебували 261 пацієнти та 35 медиків, 16 із яких загинули.

Вибуховою хвилею знесло стіну на 4 поверсі та міжповерхові перегородки. З одного боку приміщення разом із цеглою вилетіли 7 вікон, з іншого -12. У цілому зруйнувало 4 поверхи.

У Луганську вибухнула лікарня № 7
Фото: ТСН
У Луганську вибухнула лікарня № 7
У Луганську вибухнула лікарня № 7
У Луганську вибухнула лікарня № 7
У Луганську вибухнула лікарня № 7

На місці трагедії працювали більше 200 осіб пожежників, газовиків і міліціонерів. Доки проводили рятувальні операції, під завали подали тепло та електрику, щоб зберегти життя людей, які ще знаходились там.

Біля місця аварії зібрався великий натовп родичів людей, які були у приміщенні. Кожні кілька хвилин із лікарні виносили на ношах хворих, переважно похилого віку. Постраждалих закутали у ковдри, деяких вивозили на інвалідних візках.

За офіційною версією, вибух стався, коли працівники закладу переганяли кисень з одного балона до іншого. Ними обладнана кожна палата реанімації. Висота одного 175,5 см, діаметр - 22 см, об'єм - 40 л, тиск усередині - 150 атмосфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичному торговому центрі стався вибух

Згодом експерти встановили, що балон, який вибухнув, був наповнений не медичним киснем, а сумішшю газів. На їхню думку, до трагедії у лікарні призвело кілька причин: персонал не був навчений правилам експлуатації, газові балони у лікарні зберігалися не у визначеному місці, в установі не діяв відомчий контроль за дотриманням технологічних процесів із використання балонів зі стисненими і зрідженими газами.

На ліквідацію наслідків аварії Кабмін виділив 20 млн грн. Родичам загиблих виплатили по 200 тис. грн компенсації. Начальника технічного відділу та інженера із техніки безпеки лікарні покарали за порушення правил експлуатації кисневих балонів.

За рік, 11 листопада 2011-го, лікарню повністю реставрували та вдосконалили. Вона стала багатопрофільним медичним центром. Зараз працює у звичному режимі.

Бійці МНС, які прибули до луганської лікарні №7, де стався вибух, проводять аварійно-рятувальні роботи. З-під завалів врятовано 3 людини і витягнуті тіла 5 загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Зруйнувало 4 поверхи: на Донбасі вибухнула лікарня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути