Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2024 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадниця шпигувала за Силами оборони

Зрадниця шпигувала за Силами оборони
Зрадниця шпигувала за Силами оборони під час боїв за Авдіївку. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала ще одну російську інформаторку, яка шпигувала за Силами оборони під час боїв за Авдіївку.

Проживаючи на території міста, зловмисниця фіксувала локації опорних пунктів та вогневих точок ЗСУ, повідомила 31 травня пресслужба СБУ.

"Також вона шпигувала за маршрутами руху та кількістю військових колон, які прямували на підсилення бойових позицій оборонців Авдіївки. Отримані розвіддані фігурантка месенджером передавала своїй сестрі - медику окупаційного угруповання РФ, що брало участь у безперервних штурмах міста. Родичка фігурантки доповідала про одержані відомості воєнній розвідці країни-агресорки", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала двох колаборанток: що вони накоїли

Окупанти використовували цю інформацію для планування бойових операцій із захоплення Авдіївки, з використанням штурмових груп, важкої артилерії та бомбардувальної авіації.

"Коли у місті почалися активні бої, ворожа інформаторка виїхала до Кривого Рогу, де сподівалась відсидітись під виглядом переселенки. Там вона залягла на дно в орендованій квартирі, яку винаймала за соціальні виплати для переселенців. Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантки, встановили місце, де вона ховалась від правосуддя, і затримали", - сказано в повідомленні.

Під час обшуку в тимчасовому помешканні інформаторки виявлено мобільний телефон з доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь РФ. Їй уже повідомили про підозру. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до восьми років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадниця шпигувала за Силами оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути