Ексклюзиви
середа, 13 березня 2024 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадниця намагалася зірвати контрнаступ ЗСУ
5

СБУ затримала російську інформаторку
Фото: СБУ
СБУ затримала російську інформаторку
СБУ затримала російську інформаторку
СБУ затримала російську інформаторку
СБУ затримала російську інформаторку

Контррозвідка Служби безпеки викрила ворожу інформаторку, яка "зливала" бойові позиції Сил оброни напередодні звільнення Харківщини.

З червня до вересня 2022 року вона передавала окупантам геолокації підрозділів ЗСУ, які були зосереджені на Куп'янському напрямку, повідомила 13 березня пресслужба СБУ.

"Вона звітувала про наявне важке озброєння та орієнтовну кількість особового складу українських військ. Для збору інформації фігурантка обходила прифронтову місцевість та приховано фотографувала місця тимчасового базування Сил оборони. Потім відповідні координати з текстовим описом відправляла зв'язковому російської розвідки. Ним виявився її знайомий колаборант, який на той час перебував у складі окупаційного МВС РФ у Балаклії. Він звітував кадровим співробітникам спецслужби країни-агресорки", - звітує відомство.

У подальшому отримані відомості загарбники планували використати для стримування контрнаступальних дій підрозділів ЗСУ. Але ворогу це не вдалося. Після звільнення Харківщини фігурантка "залягла на дно" у деокупованій Балаклії, де намагалася знищити докази своєї співпраці з агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина ексрегіонала шпигувала для ФСБ і вихваляла Путіна

Ворожою поплічницею виявилась місцева жителька, яка після захоплення частини Харківщини виїхала на підконтрольну Україні територію області.

Під час обшуку за місцем затримання фігурантки вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності. Їй повідомили про підозру. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Служба безпеки запобігла втечі до невизнаного Придністров'я агента РФ, який збирав розвіддані про Сили оборони на східному фронті.

Після виконання ворожого завдання на Донеччині зловмисник виїхав до Вінницької області, з якої намагався "евакуюватися" з України, повідомляє прееслужба СБУ.

Правоохоронці затримали фігуранта, коли він готувався перетнути прикордонну річку, використовуючи гідрокостюм і ласти. Затриманим виявився мешканець Дніпропетровщини, який в середині "нульових" закінчив московський державний університет і здобув диплом юриста. Під час навчання чоловік потрапив у поле зору російської спецслужби. Після випуску з російського ВНЗ та повернення в Україну він не здійснював розвідувальної активності на користь Росії.

Зараз ви читаєте новину «Зрадниця намагалася зірвати контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути