Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2023 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадниці "зливали" росіянам своїх родичів з лав ЗСУ
12

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще двох агенток ФСБ у результаті контрдиверсійних заходів у Запоріжжі.

Зловмисниці розвідували бойові позиції системи протиповітряної оборони ЗСУ та передавали агресору установчі дані українських захисників, повідомила 10 жовтня пресслужба СБУ.

"СБУ затримала у Запоріжжі двох агенток ФСБ, які "полювали" на ППО та "зливали" персональні дані військових ЗСУ. Одна із фігуранток намагалась виявити локації зенітно-ракетних комплексів ППО на прифронтовій території області. Також вона "зливала" прізвища та номери телефонів своїх родичів - бійців Збройних сил України та їхніх бойових побратимів, які воюють на передовій", - йдеться у повідомленні.

Російська агентка записувала на диктофон свої розмови з військовими про тактику дій на полі бою, а потім надсилала окупантам відповідні аудіофайли.

Інша зловмисниця обходила прифронтову місцевість та фіксувала місця тимчасового базування особового складу та військової техніки ЗСУ.

За кожне виконане завдання російська спецслужба надсилала на банківські картки своїх агенток до 6 тис. у гривневому еквіваленті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикидався рятувальником: "спакували" коригувальника ударів РФ

Служба безпеки викрила обох фігуранток на початковому етапі їхньої розвідувально-підривної діяльності. Це дозволило своєчасно провести комплексні заходи, спрямовані на убезпечення підрозділів Сил оборони за відповідними локаціями.

Разом із цим співробітники СБУ поетапно задокументували злочини російських агенток і затримали їх у власних помешканнях.

Ворожими поплічницями виявились дві мешканки Запоріжжя, яких влітку дистанційно завербував представник ФСБ. У поле зору російської спецслужби вони потрапили через підписку на російські Telegram-боти, які збирають розвіддані про ЗСУ.

Під час обшуків в обох зловмисниць вилучили мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з агресором.

Слідчі повідомили їм про підозру в державні зраді. Зловмисницям загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки України затримала на прифронтовій території Донеччини адвоката-зрадника, який шпигував за українськими блокпостами у Краматорську. Зловмисником виявився адвокат, який протягом 2019-2022 років проживав на території РФ і мав контакти зі спецслужбою країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Зрадниці "зливали" росіянам своїх родичів з лав ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути