Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Знову кілометрові черги – люди хочуть виїхати із захопленого Мелітополя

Знову кілометрові черги – люди хочуть виїхати із захопленого Мелітополя
Люди хочуть виїхати із захопленого Мелітополя. Фото: pravda.com.ua

Оскільки в тимчасово захопленому Мелітополі чоловіків масово почали хапати на вулицях для так званої "мобілізації", мешканці міста масово намагаються виїхати.

На пункті пропуску у Василівці утворилися черги із тисяч автомобілів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, вранці 5 жовтня у Василівці була черга із чотирьох тисяч охочих виїхати з тимчасово захоплених територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федоров розповів про мобілізацію на окупованій частині Запоріжжя

"Але вороги не випускають людей. Вчора, наприклад, випустили лише 50 людей. Із яких дев'ять дітей. До того ж, вводять нові правила. По-перше, потрібно буде оформлювати перепустки. Оформити їх можуть лише ті, хто стоїть в черзі. Якщо ти вночі поїхав додому поспати – вранці стаєш в нову чергу і твоя попередня перепустка скасовується. Друге. Перевізники, які возили людей, тепер мають зареєструватися і отримати в росіян якусь ліцензію. Тож сьогодні суттєво ускладнилася евакуація", – розповів Федоров.

Він прогнозує, що з похолоданням кількість охочих евакуюватися ще більше зросте. Адже опалення на захоплених росіянами територіях немає.

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі та на території району загарбники розпочали примусову мобілізацію. Там чоловіків просто хапають на вулицях.

Із 400–500 тис. людей, які залишилися на тимчасово окупованій території Запорізької області, російські паспорти отримали всього 10 тис. З "паспортом", виданим окупантами, не випускають навіть до Криму. Це фейковий документ. Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Знову кілометрові черги – люди хочуть виїхати із захопленого Мелітополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути