вівторок, 25 травня 2021 21:51

Зникнення українки в турецьких горах: пошуки можуть припинити

Зникнення українки в турецьких горах: пошуки можуть припинити
У Туреччині шукають одеситку 42-річну Яну Кривошею. Жінка востаннє виходила на зв'язок 2 травня. Фото: facebook.com/slava.krivosheya

У Туреччині тривають пошуки альпіністки з Одеси 43-річної Яни Кривошеї. Вона зникла, піднявшись на вершину гори Геїк Сіврісі.

Сьогодні, 25 травня, загін із Анкари прочісував саме ту ділянку гори, на якій вежі стільникового зв'язку зафіксували останні переміщення Яни. Також до Туреччини прилетіли 11 альпіністів із Одеси, вони теж долучилися до пошуків на схилі, розповів Gazeta.ua брат зниклої В'ячеслав Кривошея.

"Жандарми - по 30-40 осіб - щодня прочісують гору знизу і до початку скель. Орієнтування на Яну передали у всі відділки поліції, на всі блок-пости, по селах на місцевості, пастухам, які ходять горами", - розповів В'ячеслав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошуки зниклої в Туреччині одеситки: альпіністи оглянули гору, а поліція пішла по селах

Маршрут на Гейк Сіврісі нескладний. Зі страховкою його можуть пройти навіть підлітки. Здолати підйом можна за сім годин. Яна ж досвідчена альпіністка. Гори підкорювала 20 років, розповів директор альпклубу "Одесса" Мстислав Горбенко.

"Яна дуже досвідчена альпіністка й скелелазка підготовлена. Можна сказати, що в підйомі має четверту, або й п'яту категорію. Маршрут, по якому йшла, зовсім нескладний", - розповів Горбенко.

Скільки триватимуть ще пошуки на горі – буде вирішувати прокурор, додав В'ячеслав. Візьме до уваги звіти рятувальників. Після припинення пошуків на горі версія про викрадення буде основною. Її відпрацьовуватимуть в першу чергу.

Яна Кривошея полетіла в Туреччину 1 травня, одна вирушила на вершину гори Геїк Сіврісі. Звідти надіслала матері фото. А від 2 травня перестала виходити на зв'язок. На 10 число у жінки був квиток на зворотній рейс. Але в літак вона не сіла й додому не повернулася. Тоді рідні жінки повідомили українського консула в Туреччині. У країні розпочалася пошукова операція. До пошуків залучили спеціальний пошуковий загін жандармерії, собак-рятівників, волонтерів та дрони.

Зараз ви читаєте новину «Зникнення українки в турецьких горах: пошуки можуть припинити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути