пʼятниця, 24 вересня 2021 10:54

Зниклого журналіста знайшли мертвим

Зниклого журналіста знайшли мертвим
На Тернопільщині знайшли метвим журналіста, ветерана АТО 57-річного Ярослава Буяка. Був у розшуку від 1 серпня. З'ясувалося, помер у лікарні і від 30 серпня тіло лежало в морзі. Фото: facebook.com/Володимир Андріїшин

На Тернопільщині 23 вересня знайшли мертвим журналіста й ветерана АТО 57-річного Ярослава Буяка, який зник наприкінці липня.

Чоловік помер у лікарні 30 серпня. Відтоді тіло лежало в морзі, розповіли Gazeta.ua у відділі комунікації обласної поліції.

"З'ясувалося, що зниклий журналіст перебував на стаціонарному лікуванні в медзакладі й там помер. Тіло чоловіка з 30 серпня перебувало в лікарняному морзі. Буде проведений повторний розтин, який встановить причини смерті. Також є питання до лікарів: чому родичі не були повідомлені, що чоловік був у медзакладі. З'ясовуватимемо, в якому стані він там був", - розповіли поліцейські.

Встановлюють обставини смерті. Слідство триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклу підприємицю знайшли мертвою після тижня пошуків

Колеги й друзі шоковані звісткою. Ще кілька днів тому слідчий заявляв, що в них немає жодного сліду, каже колега Ірина Белякова.

"Відповіли, що від Славіка ані сліду. Після розголосу його тіло знайшли в лікарняному морзі – майже через місяць після смерті", - говорить Белякова.

Прощання з Ярославом Буяком відбудеться 24 вересня о 13:00 біля каплички на території Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні.

Того ж дня після панахиди Ярослава Буяка поховають на міському кладовищі у Довжанці.

Ярослав Буяк зник безвісти наприкінці липня. Востаннє зв'язок з ним був ще 26 числа. Відтоді його ніхто не бачив, на зв'язок з рідними він теж не виходив. Телефон був вимкнений. Документи залишив у тернопільській квартирі.

1 серпня журналіста оголосили у всеукраїнський розшук.

Ярослав Буяк працював журналістом та редактором у різних виданнях. Від 2009-го - головний редактор книжкового видавництва "Новий колір". З 2015-го до 2017 року служив у Збройних силах України за контрактом.

Зараз ви читаєте новину «Зниклого журналіста знайшли мертвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути