середа, 31 серпня 2016 14:59

Зловмисники збирали до 250 тис. грн щодня

Зловмисники збирали до 250 тис. грн щодня
zp.npu.gov.ua

Тернопільські поліцейські викрили групу шахраїв, які збирали в жителів України до 250 тис. грн щодня. Вони представлялися представниками державних організацій, що мали відшкодовувати гроші за БАДи.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зловмисники змушували довірливих жителів платити "податки" та "збори". Сума, яку вони назбирали, становить 1 млн грн, але вона щодня зростає, бо до поліції звертаються нові жертви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розводили українців: сім найпоширеніших шахрайств

Так у Збаразькому районі на Тернопільщині в пенсіонерки вкрали 30 тис. грн. Жінці подзвонили невідомі та сказали, що ліки, які вона раніше купила, були неякісні й вони готові відшкодувати за це гроші. Але жінці довелося сплатити зловмисникам "податок", державне мито, фініспекторам за аудит, інкасаторам за доставку. Після цього пенсіонерка чекала матеріального надходження. Тоді звернулася до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З банку "Хрещатик" украли 81 млн грн

Поліцейським показала всі номери телефонів, з яких дзвонили та номери рахунків, куди вона надсилала гроші.

"Кількість жертв шахрайської схеми сягнула сотні, а суми збитків, завданих окремим особам, коливались від 40 до 200 тис. грн. Діяльність злочинного угруповання поліцейські документували впродовж чотирьох місяців, хоча можна сказати, що шахрайська схема працювала від року до двох", - говорять у поліції.

Осередок шахрайської фірми був у Києві.

"Люди приходили десь півтора місяці на цю квартиру. Чоловік сім-вісім, були і хлопці, і дівчата", - розповідає консьєрж столичної багатоповерхівки, в якій шахраї організували кол-центр. Затриманим 24-40 років.

"Сказали, що є можливість гарно заробити, тому я погодилася. Для нас проводили тренінги, навчання. В мої обов'язки входило спілкування з людьми, я обдзвонила до 200 осіб. Перші півроку заробляла гривень 300 за тиждень, потім тисячу-дві, зараз 10-12 тисяч", - говорить одна з затриманих.

Зараз ви читаєте новину «Зловмисники збирали до 250 тис. грн щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути