Ексклюзиви
субота, 08 квітня 2023 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Злочин і кара: на скільки посадили зрадника, що навів ракети РФ на дві школи

Злочин і кара: на скільки посадили зрадника, що навів ракети РФ на дві школи
Зловмисник коригував ворожі обстріли об'єктів цивільної інфраструктури на території Миколаївщини. Фото: ssu.gov.ua

Вісім років за ґратами проведе коригувальник російських ракетних ударів по школах у Миколаєві.

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини ще одного інформатора головного управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації, повідомила 8 квітня пресслужба СБУ.

"Зловмисник коригував ворожі обстріли об'єктів цивільної інфраструктури на території Миколаївщини. Саме за його наводкою російські окупанти завдали ракетний удар по двох місцевих школах. Унаслідок ворожої повітряної атаки обидві будівлі були повністю зруйновані. Співробітники СБУ затримали зловмисника у серпні минулого року під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах області", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикрили одразу три схеми втечі ухилянтів за кордон

Коригувальником виявився колишній начальник служби охорони одного з інфраструктурних об'єктів обласного центру. Після початку повномасштабного вторгнення російська воєнна розвідка дистанційно залучила його до негласної співпраці. У поле зору ГРУ він потрапив за свою активність у прокремлівських пабліках, де неодноразово публікував свої коментарі на підтримку збройної агресії РФ.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором. На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну учасницю розгалуженої агентурної мережі ФСБ, яка скоригувала ворожий ракетний удар по школі на Донеччині.

Зловмисниця збирала для окупантів розвіддані про місця базування та маршрути переміщення Сил оборони в районах Краматорська, Костянтинівки і Торецька. Російська агентка передавала агресору координати місцевих шкіл і дитячих садочків.

Саме за її наводкою ворог здійснив ракетний удар по одному з навчальних закладів у серпні минулого року. Унаслідок російської повітряної атаки було зруйновано будівлю місцевої школи. Після ворожих обстрілів агентка виходила на місце події та фіксувала наслідки, про які потім звітувала російській спецслужбі.

Зараз ви читаєте новину «Злочин і кара: на скільки посадили зрадника, що навів ракети РФ на дві школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути