субота, 16 квітня 2022 23:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Жителів Ізюму силою вивозять у Росію і розповідають, що їх "здали"

Жителів Ізюму силою вивозять у Росію і розповідають, що їх "здали"
З Харківщини окупанти примусово депортують українців. Фото: facebook.com/max.strel.9.

В Ізюмі на Харківщині російські окупанти разом з місцевими зрадниками кажуть людям, які не мають доступу до інформації, що Київ та Харків впали, а Ізюм "здали". Після цього примусово вивозять жителів міста в Росію.

Про це повідомив начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради Максим Стрельник у Faceboook.

За його словами, загарбники розповсюджують дезінформацію в місті та пропонують через це місцевим їхати до Росії. Вони не хочуть.

"Але значного ефекту ця дезінформація не мала і абсолютна більшість мешканців відмовлялася добровільно виїжджати з міста, не дивлячись на постійну загрозу обстрілів. Тому російські окупанти у співпраці з місцевими зрадниками організували примусову депортацію з міста більше ніж 50 ізюмчан", - розповів Стрельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина військової техніки РФ, що базується в окупованому селі на Харківщині, виїхала колоною в напрямку Ізюма - "Схеми"

Він повідомив, що автобуси з людьми перетнули кордон в пункті пропуску Чугунівка. Після цього поїхали в невідомому напрямку. Стрельник закликав родичів жертв примусової депортації звернутися до поліції.

"Прошу родичів ізюмчан, які стали жертвами випадків насильницької висилки своїх близьких з Ізюма до Росії, негайно повідомляти про це до найближчих відділків поліції", - зазначив він.

Крім цього, чиновник просить мешканців Ізюму не спілкуватися з окупантами та не давати своїх документів.

"Також рекомендуємо повідомити тим нашим землякам, які виходять на зв'язок, щоб вони по можливості уникали контактів з озброєними особами, не повідомляли будь-яку персональну інформацію про себе або членів своєї сім'ї, не підписували жодних документів і не надавали нікому своїх паспортів", - додав він.

Російська влада вже повідомила, що почала вивозити українців з Ізюма Харківщини до РФ. "Міноборони РФ вивезло першу партію біженців з Ізюма Харківської області – близько 100 осіб. Пункт призначення – Бєлгородська область", пишуть "РИА Новости".

Зараз ви читаєте новину «Жителів Ізюму силою вивозять у Росію і розповідають, що їх "здали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути