Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2018 15:42

Жінка купила в кредит телефон і залишились без квартири

Автор: politeka
  Киянка купила в кредит телефон і через 10 років залишились без квартири
Киянка купила в кредит телефон і через 10 років залишились без квартири

У далекому 2006 році Ольга Фарбей з Бориспільського району Київської області взяла кредит на покупку мобільного телефону на 3100 гривень. Однак через 10 років жінка і її сім'я втратили свою трикімнатну квартиру.

Кредит вона брала не для себе, а для знайомого, пише Політека.

"Тоді я йому повірила. Чи виплачує він кредит, не перевіряла. Це було ще однією моєю помилкою", – згадує жінка.

Згадати про кредит їй довелося вже через 10 років, коли їй несподівано подзвонили з виконавчої служби і попросили повідомити банківські реквізити. Співробітниця банку повідомила українці, що хоче перерахувати їй гроші від продажу її квартири.

"Я вирішила, що це якась помилка. А коли особисто приїхала в виконавчу службу, там сказали, що мою квартиру продали за борги перед банком", – розповіла Ольга.

У виконавчій службі жінці показали рішення Печерського райсуду Києва, згідно з яким в 2014 році суд зобов'язав її виплатити "ПриватБанку" більше 39 тисяч гривень. Як з'ясувалося, її знайомий не зробив жодного платежу по виплаті кредиту. Сума заборгованості збільшувалася з кожним днем, а коли досягла майже 40 тисяч гривень, банк подав на Ольгу позов до суду як на злісного неплатника.

Жінка наголошує, що за весь цей час з банку їй жодного разу не зателефонували, а повістки в суд приходили за адресою її прописки, де зараз ніхто не живе. При цьому як тільки рішення суду вступило в силу співробітники виконавчої служби продали квартиру жінки на електронних торгах.

"Все це відбувалося без мого відома і без відома чоловіка, який там прописаний. У виконавчій службі визнають, що листи, які вони мені відправляли, поверталися. Але це, виявляється, не мало для них значення", – поскаржилася Ольга.

При цьому оцінку квартири виконавці також провели заочно і оцінили її в 800 тисяч гривень, при тому, що реальна ціна становила близько мільйона.

Тепер жінку, її чоловіка і неповнолітню дочку можуть в будь-який момент виселити з їхньої квартири. У банку стверджують, що не мають ніякого відношення до її продажу, а у виконавчій службі підкреслюють, що робили все по закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві збільшується квартплата

Проте юристи стверджують, що виконавці все ж допустили певні порушення, не спробувавши зв'язатися з жінкою, а також не оцінивши квартиру перед продажем за всіма правилами.

Ольга Фарбей подала до Печерського райсуду заяву про перегляд справи у зв'язку з тим, що не була поінформована про те, що відбувається. Жінка виграла справу. Проте суд не задовольнив позов про визнання торгів недійсними, оскільки не момент продажу квартири рішення суду про стягнення з Ольги боргу ще було дійсним.

Жінка наголошує, що грошей, які вона отримала від продажу квартири, а це близько 400 тисяч гривень, їй не вистачить навіть на купівлю однокімнатної квартири в передмісті Києва. Найближчим часом жінка планує подавати апеляційну скаргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлану Луцюк 27 років сусід не пускає у квартиру

В окупованому Криму почали відбирати службові квартири в українських військових. А також - у тих співробітників ЗСУ, хто вийшов на пенсію до анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Жінка купила в кредит телефон і залишились без квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути