пʼятниця, 12 лютого 2021 10:10

Зимовий апокаліпсис триває: рятувальники попереджають про заметілі й ожеледь

Зимовий апокаліпсис триває: рятувальники попереджають про заметілі й ожеледь
12 лютого в Україні спостерігатимуться складні погодні умови. Фото: t.me/KyivCityOfficial

Cтаном на ранок 12 лютого у Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернігівській областях сніжить. У Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській та Cумській областях – місцями невеликий сніг з дощем.

На Львівщині та Волині обмежили рух великовагового та великогабаритного автотранспорту, аби могла працювати снігоочисна техніка, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Львівська область – на а/д М-06 Київ-Чоп, М-09 Тернопіль-Рава-Руська – у межах області; Волинська область - на а/д Т-18-02 Маюничі-Шклинь (ділянка Торчин-Шклинь), Т-03-02 Піща-Козин (ділянка Володимир-Волинський-Павлівка), Т-03-05 Нововолинськ-Локачі (ділянка Павлівка-Локачі) та Т-03-03 Луцьк-Дубно", - сказано в повідомленні.

На в'їздах до Києва продовжують функціонувати 8 пунктів обігріву ДСНС, надано допомогу за добу 29 особам, з початку негоди – понад 300.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снігопад у Києві йде на рекорд

12 лютого в Україні спостерігатимуться складні погодні умови з поривами вітру до 15-20 м/с. Крім південого сходу та сходу, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. На Сумщині, Полтавщині, Кіровоградщині місцями налипання мокрого снігу, ожеледь - 1-й рівень небезпечності, жовтий. Впродовж 12-13 лютого в Україні значне зниження температури; 14-18 лютого холодна погода.

Сильні снігопади в Україні триватимуть до вечора суботи, а тим часом у Львівській області випало до 90 см снігу. Це найбільше від початку дії циклону. У Волинській, Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Сумській областях 15-20 см.

Найближчий тиждень в Україні триматиметься морозна погода. Температура продовжить опускатися на кілька градусів. Небо зятягне хмарами. Згідно з даними Укргідрометцентру, найхолодніше буде на Півночі та Заході. Там прогнозують до -14°C. У центральних регіонах температура повітря максимально опускатиметься до -12°C. А от на Заході та на Півдні буде найтепліше, до -8°C.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий апокаліпсис триває: рятувальники попереджають про заметілі й ожеледь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути