Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 19:01

Зґвалтування в Кагарлику: один із підозрюваних вийшов з-під варти

Зґвалтування в Кагарлику: один із підозрюваних вийшов з-під варти
Суддя Голосіївського районного суду Києва звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка, який є одним з підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику. Фото: kv.npu.gov.ua

Одного з підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику на Київщині, Ярослава Левандюка, звільнили з-під варти.

Таке рішення сьогодні, 27 жовтня, винесла суддя Голосіївського райсуду Києва, повідомив у Facebook перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейським із Кагарлика змінили підозру

За його словами, попри те, що експертиза встановила й інші факти катування, суддя вирішила, що немає підстав тримати експоліцейського під вартою.

"Попри обіцянки керівництва Нацполіції та МВС про справедливе покарання для "катів з Кагарлика", після сплину п'яти місяців вже двоє підозрюваних, які, зокрема, категорично заперечують свою провину, відпочивають дома. При тому, що коли затримували "катів", вони публічно погрожували потерпілій розправою", - йдеться у дописі Осадчука.

Оперативник та керівник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у Київській області катували та зґвалтували 26-річну жінку. Попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції жінку як свідка - надягав протигаз, застосовував кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділку поліції. Пізніше слідство встановило, що побиття у відділку були систематичними.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтування в Кагарлику: один із підозрюваних вийшов з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути