субота, 22 червня 2013 10:19

Жертвами повені в Індії вже стали 600 людей, 50 тисяч в ізоляції

Повінь і зсуви в Північній Індії вже забрали вже майже 600 життів - такі останні дані, опубліковані AFP з посиланням на місцеві ЗМІ.

Влада побоюється, що кількість загиблих від катастрофічних наслідків стане тільки більшою: близько 50 тисяч осіб перебувають в ізоляції, і в міру того, як рятувальники будуть просуватися в ці області, число жертв, ймовірно, буде збільшуватися, відзначає NDTV. Багато з тих, до кого доступ поки утруднений, а також тих, хто пропав безвісти, - туристи і паломники.

Стихійне лихо найбільше торкнулося індійського штату Уттаракханд, хоча є жертви повені і в штатах Хімачал-Прадеш і Уттар-Прадеш, а також у сусідньому Непалі. У деяких містах тіла загиблих лежать прямо на вулицях, повідомляє Російська служба BBC. Близько 40 тіл рятувальникам довелося виловлювати з річки Ганг в районі міста Хардвар.

Найбільш постраждалий штат Уттаракханд - це місце скупчення безлічі священних для індусів місць. Тільки з околиць храму Кедарнатх-мандир було евакуйовано 27 тисяч осіб. Всього за останні дні були врятовані близько 50 тисяч осіб, багато з них - у виснаженому стані.

"Неважливо, як швидко ми рухалися, бруд рухався ще швидше", - розповів журналістам один з постраждалих, що втратив двох членів своєї сім'ї в результаті стихійного лиха.

На порятунок людей кинули сили армії: 55 вертольотів допомагають індійським військовим рятувати своїх співвітчизників.

Цього року сезон дощів в Північній Індії, в тому числі в Делі, почався значно раніше, ніж зазвичай. Пік дощів припав на 17 червня, передає РИА "Новости". Дощі призвели до розливу річки Ганг і ряду її приток, що викликало зсуви. Десятки тисяч паломників виявилися фактично блокованими через розмив доріг і обвалення мостів. Зсуви змили близько 90 спеціальних будинків для відпочинку паломників.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами повені в Індії вже стали 600 людей, 50 тисяч в ізоляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути