середа, 24 березня 2021 18:00

Жертва розбірок наркоторговців: моторошна історія зникнення та вбивства українки в Італії

Жертва розбірок наркоторговців: моторошна історія зникнення та вбивства українки в Італії
В Італії арештували 50-річного Франческо Лупіно, якого підозрюють в убивстві одеситки 29-річної Христини Новак. Фото: facebook.com/Український-центр-в-Італії-1876928112604616

В італійському муніципалітеті Кастельфранко-ді-Сотто 23 березня арештували 50-річного Франческо Лупіно, якого підозрюють в убивстві одеситки 29-річної Христини Новак.

Вона зникла наприкінці жовтня торік у маленькому містечку Альтопашо. Одразу після арешту її співмешканця - 41-річного Айрама Гонзалеса Негріма, підприємця іспанського походження, якого звинувачували в незаконному носінні зброї та боєприпасів, зберіганні крадених товарів, а також наркотиків з метою продажу. Про це повідомляє Український центр в Італії у Facebook.

Сусідом Христини та "партнером" у кримінальних оборудках її співмешканця був татуювальник Франческо Лупіно. Негріма захотів вийти з "бізнесу" і звинуватив італійця в крадіжці грошей, виручених від наркотрафіка. У відповідь він погрожував іспанцю пістолетом. Зрештою наркоторговці вирішили поділити майно. Лупіно віддав Гонсалесу наркотики і два пістолети, а пізніше заявив на нього у поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині чоловік-ревнивець порізав обличчя 27-річній українці

31 жовтня під час обшуку поліція знайшла зброю і наркотики у будинку іспанця й заарештувала його. Христину також забрали у відділок для допиту, проте не висунули жодних обвинувачень, тому вона цього ж вечора повернулася додому.

"Вранці 2 листопада Христина перестала виходити на зв'язок. Її мати, яка живе в Україні, заявила в поліцію. Тоді ж копи вперше оглянули будинок і знайшли ключі від дому Христини, ключі від автомобіля Гонсалеса, всі документи та сумку дівчини. Оскільки вона не мала з собою документів, добровільна втеча здавалася слідчим неправдоподібною. Вони одразу відкрили справу про викрадення", - сказано в повідомленні.

За 2 місяці справу про зникнення перекваліфікували на умисне вбивство і вийшли на слід ймовірного вбивці українки. Мотивом убивства Христини могла стати сварка між Франческо і Гонзалесом за 2 дні до арешту іспанця.

Попередньо жінку застрелили в домі. Про це свідчать залишки цинку, міді і свинцю (основні компоненти кулі), які поліція виявили у стінах будинку, де проживала Христина з Гонзалесом. Свідок розповів, що у ніч зникнення Христини Лупіно виносив чорні пакети з будинку і вантажив їх у свій автомобіль. Так поліція вийшла на слід італійця.

Тіло жінки ще не знайшли, триває допит підозрюваного у вбивстві.

У Туреччині під Бодрумом в своєму будинку знайшли мертвою українку 25-річну Христину Новицьку. Жінку виявили на стільці з поліетиленовим пакетом на голові і зі скутими за спиною руками в наручниках.

Зараз ви читаєте новину «Жертва розбірок наркоторговців: моторошна історія зникнення та вбивства українки в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути