вівторок, 29 травня 2012 18:35

Землетрус в Італії: під завалами загинули 15 осіб, 13 тисяч мешканців евакуйовано
14

Фото: Фото: Reuters

Кількість жертв руйнівного землетрусу на півночі Італії зросла до 15 людей, постраждали близько ста осіб, ще близько 6 тисяч мешканців були евакуйовані зі своїх будинків, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на службу Цивільної оборони країни.

Раніше повідомлялося про десятьох загиблих. За даними служби Цивільної оборони, зниклими безвісти на даний момент вважаються до п'яти чоловік.

Як повідомляє телеканал Tgcom24, після землетрусу в службу Цивільної оборони Італії з проханням про надання тимчасового житла звернулися близько 6 тисяч чоловік, які бояться повертатися у власні будинки, які постраждали від стихії.

Таким чином, відзначає телеканал, загальне число евакуйованих зі своїх будинків громадян перевищила 13 тисяч, оскільки після руйнівного землетрусу, що стався 20 травня в Емілії-Романьї, в тимчасових наметових таборах були розміщені 7,5 тисячі осіб.

Сильний землетрус магнітудою 5,8 стався у вівторок на півночі Італії о 9.00 за місцевим часом (10.00 за київським). Епіцентр землетрусу залягав приблизно на глибині 10 кілометрів і знаходився в області Емілія-Романья в провінції Модена - найбільш постраждала від попереднього сильного землетрусу 20 травня.

Потім близько 13.00 (14.00 за київським часом) відбувся афтершоковий землетрус магнітудою 5,3. Крім того, фахівці зафіксували ще кілька сильних підземних поштовхів.

За словами начальника служби Цивільної оборони Емілії-Романьї Деметріо Еджідіо (Demetrio Egidio), найсильніше землетрус торкнулося провінцій Модена і Болонья. В результаті стихійного лиха багато будівель обрушилися.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус в Італії: під завалами загинули 15 осіб, 13 тисяч мешканців евакуйовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути