Ексклюзиви
четвер, 18 травня 2023 19:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми не маємо права програти" – Зеленський

"Ми не маємо права програти" – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників другого Strategic Ark – важливого діалогу про безпеку світу. Фото: скріншот з відео

У четвер, 18 травня, президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників другого Strategic Ark – важливого діалогу про безпеку світу.

Цей форум проходить у знакову дату, адже18 травня 1792 року стотисячне російське військо перейшло кордони Речі Посполитої та вторглося на її землю. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не буде жодного сліду окупації – Зеленський звернувся до кримських татар

"Почалася російсько-польська війна, наслідки якої всі ми пам'ятаємо. Сьогодні той самий ворог. Та сама мета. Та сама ціна поразки. Ми не маємо права програти. Ми не маємо права ні на мить послабити спротив, протидію. Не маємо права не дотиснути зло, втратити єдність союзників, передчасно скласти зброю, не битися до остаточної перемоги", – сказав.

Глава держави наголосив, що Росії потрібен не мир, а час – для нових ракет, нового плану, нового нападу.

"Це формула російської політики, незмінна століттями. ХХІ має стати для неї останнім. Механізми для втілення цього містить українська формула миру. Гарантії безпеки, щоб подібне ніколи не повторилось", – зазначив Зеленський.

Також 18 травня вшановують пам'ять жертв геноциду – депортації кримських татар 1944 року. 77 років тому з 18 по 20 травня з Криму примусово вивезли представників корінного народу півострова.

Кримських татар звинуватили в масовому дезертирстві з лав Червоної армії та співпраці з ворогом під час Другої світової війни. Пропозицію виселити цілий народ до Узбекистану без доведення провини сформував до лідера СРСР Йосипа Сталіна нарком внутрішніх справ Лаврентій Берія.

Аргументував "небажаністю подальшого проживання кримських татар на прикордонній околиці СРСР". Після того підготували велику операцію, до виконання якої залучили 32 тис. працівників НКВД і солдатів.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не маємо права програти" – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути