пʼятниця, 28 жовтня 2022 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав про новий ескалаційний крок ворога

Зеленський сказав про новий ескалаційний крок ворога
Російський окупант хоче перетворити Херсонщину на зону відчуження, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Російські окупанти намагаються зробити Херсонщину зоною відчуження.

Світ повинен на це відреагувати. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Наше Міністерство закордонних справ, усі наші представники інформують міжнародні організації й партнерів про цей новий ескалаційний крок окупантів", – заявив Зеленський.

"Росія робить із Херсонщини зону без цивілізації, елементарних речей, які доступні у більшості країн світу. Цей регіон до приходу Росії, як і всі інші області України, був цілком нормальним і безпечним", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федоров розповів про терор окупантів у Мелітополі

Окупанти на Херсонщині закривають медичні установи, вивозять обладнання і вимагають від лікарів переїжджати до Російської Федерації, сказав Зеленський.

"Фактично вони демонтують там усю наявну систему охорони здоровʼя. Окупанти вирішили закривати медичні установи у містах, вивозити обладнання, машини швидкої – просто все. Тиснуть на лікарів, які ще залишилися в окупованих районах, щоб вони переїжджали на територію Росії", – розповів президент.

Зеленський звернувся до громадян, які перебувають в окупованих містах і районах.

"Будь ласка, робіть усе, щоб допомагати одне одному – попри будь-які дії окупантів. Український прапор повернеться. Нормальне життя ми повернемо. Але потрібно витримати цей час", – сказав.

Окупанти не утриматися на території України, тому намагаються викрасти вже й медичне обладнання, поневолити медичний персонал, заявив Зеленський.

Російські загарбники намагаються посилити свої війська на правобережній частині тимчасово захопленої Херсонської області. Туди доправили до тисячі мобілізованих військовослужбовців РФ.

Інформація про відступ російських військ з Херсона є інформаційною атакою. Таким чином окупанти хочуть виманити українські війська з інших напрямків, сказав Зеленський.

Збройні сили України перебувають в активній обороні на Херсонщині, повідомляли в Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав про новий ескалаційний крок ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути