пʼятниця, 19 травня 2023 18:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський провів зустріч з прем'єром Іраку і з главами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту

Зеленський провів зустріч з прем'єром Іраку і з главами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єром Іраку і з главами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту. Фото: скріншот з відео

У п'ятницю, 19 травня, президент України Володимир Зеленський провів важливі зустрічі з главами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту.

Поінформував про ситуацію на фронті віце-президента, віце-прем'єр-міністра Об'єднаних Арабських Еміратів шейха Мансура бін Заїда Аль-Нагаяна. Про це глава держави повідомив у Telegram.

"Обговорили питання глобальної продовольчої безпеки та роботи Чорноморської зернової ініціативи. Домовилися про обмін делегаціями для досягнення конкретних результатів та взаємодії", – повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцом Саудівської Аравії: що обговорили

За словами президента, питання реалізації української формули миру обговорили під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром із питань міжнародних відносин і співробітництва Султанату Оман, спеціальним представником Султана на міжнародних форумах Асаадом бін Таріком Аль-Саїдом.

Президент України наголосив на важливості країн регіону в підтримці мирних зусиль України.

"Під час перемовин зі Спадкоємним принцем держави Кувейт шейхом Мешалем Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом висловив вдячність Кувейту за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України на тлі протистояння повномасштабній російській агресії, неодноразову засвідчену під час голосувань за відповідні резолюції Генеральної Асамблеї ООН", – підкреслив він.

Також президент України зустрівся з прем'єр-міністром Іраку Мухаммадом Шіа Саббаром Ас-Судані.

Зеленський подякував Іраку за солідарність з Україною та українським народом, тверду позицію в підтримці суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, принципу непорушності кордонів і дотримання норм міжнародного права.

"Обговорили можливі шляхи участі Іраку в імплементації української формули миру, що є надійним інструментом зупинення війни, а також взаємодію в гуманітарній сфері. Вдячні Іраку за підтримку України в межах міжнародних організацій, зокрема резолюцій Генеральної Асамблеї ООН", – написав він.

Зеленський також запросив прем'єр-міністра Іраку відвідати Україну з візитом із метою обговорення важливих напрямів міждержавного співробітництва.

У п'ятницю, 19 травня, президент Володимир Зеленський звернувся до учасників саміту Ліги арабських держав, де Україна вперше бере участь в статусі почесного гостя.

Глава держави наголосив, що війна ніколи не була вибором українців. Звернення президент оприлюднив у Telegram.

Зеленський нагадав, що Крим став першим, хто постраждав від російської окупації, і досі більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, – це саме мусульмани.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів зустріч з прем'єром Іраку і з главами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути