неділя, 23 квітня 2023 21:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський подякував українським захисникам

Зеленський подякував українським захисникам
Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 424-го дня війни. Фото: скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 424-го дня війни.

Зокрема, глава держави подякував українським захисникам. Також відзначив працівників ДСНС та психологів, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні хочу зосередитися на словах вдячності. Перше – воїнам. Усім, хто зараз у бою, на позиціях, на бойових завданнях. Авдіївка, Марʼїнка, Бахмут, Лиманський напрямок, Сіверський", – сказав президент.

Зокрема, президент подякував 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Остроградського, 55-й окремій артилерійській бригаді "Запорізька Січ", десантникам нашої "Сімдесятдевʼятки".

"Дякую вам, воїни! Незмінно хоробрі й міцні! 80-та бригада ДШВ – дякую за зразкове знищення ворога під Бахмутом. Молодці, хлопці! 54-та окрема механізована бригада імені гетьмана Мазепи – дякую за стійкість, за захист позицій, а отже, за захист України!", – наголосив він.

Зеленський наголосив, що це важливо розуміти в кожному нашому місті, в кожному селі, всюди, де зараз більш-менш вже тихо. Всюди, де сьогодні був просто спокійний весняний сонячний день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на скандальну заяву китайського посла

"Кожен день такої тиші в тилових областях здобувається нашими воїнами в жорстоких боях на передовій. У щоденних боях! Будь ласка, прошу, шануйте це. І завжди допомагайте нашим воїнам, коли це потрібно, завжди підтримуйте державу й оборону так, як це можливо", – підкреслив Зеленський.

Глава держави також подякував рятувальникам.

"Друге – подяка рятувальникам, усім нашим працівникам ДСНС, які залучені до ліквідації наслідків ворожих ударів. Дякую всьому колективу ДСНС! А окремо за роботу саме цього тижня варто відзначити наших пожежників-рятувальників – сержанта Романа Світличного, сержанта Петра Бондаренка, старшого сержанта Олексія Інгульського, командира відділення 5-го державного пожежно-рятувального поста старшого прапорщика Олександра Іваненка, начальника 13-ї пожежно-рятувальної частини міста Немирів майора Василя Мельника та підполковника Віктора Кузьменка з Головного управління ДСНС у Полтавській області. Дякую вам!", – написав він.

Також президент подякував психологам.

"Третє – наші психологи. Сьогодні в нашій державі професійний день психологів, і я дякую кожному й кожній, хто обрав саме цю професію та присвячує своє життя і власне свій час здоров'ю та спокою інших. Хоч би де ви працювали, хоч би коли працювали, хоч би за яких умов це відбувалося, сенс роботи психолога завжди шляхетний – допомогти. Дякую тим, хто допомагає нашим людям!", – підкреслив Зеленський.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Підрозділами сил оборони України протягом доби було відбито понад 45 атак противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку. Про це ввечері 23 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський подякував українським захисникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути