Ексклюзиви
понеділок, 13 лютого 2023 13:18

Зеленський офіційно представив Малюка і Клименка колективам: відео
Оновлено
4

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 13 лютого, представив новопризначеного голову Служби безпеки України Василя Малюка керівному складу СБУ.

Глава держави зазначив, що генерал-майор Василь Малюк – бойовий офіцер і фахівець. Про це повідомляє пресслужба президента.

"Від початку повномасштабного вторгнення Василь Васильович Малюк довів, що є патріотом, професіоналом і саме тією людиною, яка має керувати Службою безпеки нашої держави", – наголосив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський офіційно представив колективу СБУ нового голову Василя Малюка
Фото: president.gov.ua
Президент Володимир Зеленський офіційно представив колективу СБУ нового голову Василя Малюка
Президент Володимир Зеленський офіційно представив колективу СБУ нового голову Василя Малюка
Президент Володимир Зеленський офіційно представив колективу СБУ нового голову Василя Малюка

За словами президента, СБУ динамічно й фундаментально змінюється, стає міцною та сучасною службою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський затвердив у складі РНБО Малюка та Клименка

"Ворог знає, що ці фахові люди, які перебувають тут, не дадуть йому жодного шансу. І тому дуже вас боїться. Головне – усе це забезпечити й не втратити до кінця війни та після нашої перемоги. Тому що випробувань у нашій державі буде дуже багато", – заявив Зеленський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання працівників спецслужби, які загинули, виконуючи важливі завдання на тимчасово окупованих територіях, у Бахмуті та інших містах, де триває запекле протистояння з російським агресором.

Новопризначений голова СБУ подякував президентові за довіру й пообіцяв, що весь особовий склад СБУ його не підведе, оскільки розуміє рівень відповідальності та викликів.

"Зараз СБУ працює системно: від проведення унікальних спецоперацій до документування воєнних злочинів Російської Федерації. Сьогодні це справжня оперативна бойова робота, контрдиверсійні, антитерористичні операції. І ті, хто не встиг перейнятися цим, – вибачте, з ними будемо прощатися", – заявив Малюк.

За його словами, особливий акцент нині робиться на контррозвідці. Водночас Служба безпеки активно бореться і з внутрішнім ворогом.

"Має бути повний контроль оперативної обстановки та своєчасне виявлення будь-яких системних загроз управлінню державою. І не лише виявлення, а й швидке оперативне реагування, документування й затримання негідників", – наголосив Малюк.

Оновлено на 13:17

Президент також офіційно представив колективу МВС новопризначеного міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

"Він знає, як і що треба робити, щоб Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС, Державна прикордонна служба, Міграційна служба та весь колектив МВС продовжили ефективно працювати й виборювати для нашої держави перемогу", – наголосив Зеленський.

За його словами, серед головних завдань нового міністра – "довіра й повага".

"Щоб наші діти довіряли українським поліцейським і самі хотіли ставати поліцейськими, нацгвардійцями, рятувальниками, прикордонниками. Щоб наші громадяни поважали Міністерство внутрішніх справ. І щоб "Гвардія наступу", яка нині формується, стала міцним елементом наших сил оборони та безпеки", – зазначив Зеленський.

Верховна Рада 7 лютого призначила головою Служби безпеки України Василя Малюка. До того часу він був виконувачем обов'язків голови СБУ.

За його призначення проголосували 324 нардепи.

Того ж дня парламент проголосував за призначення Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ України.

За таке рішення віддав голоси 321 народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський офіційно представив Малюка і Клименка колективам: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути