Ексклюзиви
четвер, 29 червня 2023 09:34

Збиття "вагнерівцями" російського Іл-22М вплине на ситуацію в армії РФ ‒ британська розвідка

Збиття "вагнерівцями" російського Іл-22М вплине на ситуацію в армії РФ ‒ британська розвідка
"Вагнерівці" 24 червня збили російський літак Іл-22М. Фото: apostrophe.ua

Збитий 24 червня "вагнерівцями" російський літак Іл-22М є частиною відносно невеликого флоту.

Загалом РФ має до 12 таких літаків. Вони активно використовуються як для бортового командування та управління, так і для виконання завдань радіорелейної передачі. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, ці літаки спеціального призначення зіграли ключову роль в організації російських військ у їхній війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео після падіння Іл-22, який збили "вагнерівці"

"Будучи високоцінними активами, вони працювали в безпеці російського повітряного простору, далеко за межами радіусу дії українських систем ППО. Втрата цього літака, ймовірно, матиме негативний вплив на повітряні та наземні операції Росії. У короткостроковій перспективі психологічний шок від втрати великої кількості екіпажу майже напевно зашкодить моральному духу в російських Повітряно-космічних силах", ‒ йдеться у повідомленні.

За оцінками британської розвідки, у довгостроковій перспективі існує ймовірність того, що поточні рівні завдань військ РФ, можливо, доведеться зменшити, щоб безпечно керувати флотом, що залишився.

"Це, ймовірно, підірве здатність Росії командувати своїми силами та координувати їх, особливо в періоди інтенсивних операцій", ‒ додають у Міноборони Великої Британії.

У Росії під час так званого "маршу" на Москву під керівництвом Євгена Пригожина, за різними оцінками загинули від 13 до понад 20 пілотів. Окрім літака, "вагнерівці" збили декілька гелікоптерів.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу й заявив, що "іде на Москву".

Але вже ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Збиття "вагнерівцями" російського Іл-22М вплине на ситуацію в армії РФ ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути