середа, 27 листопада 2019 18:44

Затриманим посадовцям Київської митниці та ДФС оголосили підозри

Затриманим посадовцям Київської митниці та ДФС оголосили підозри
НАБУ оголосило підозри чиновникам, причетних до махінацій із розмитненням товарів. Фото: Fakty.com

Детективи НАБУ повідомили про підозру семи посадовцям Київської митниці, екс-посадовцю Державної фіскальної служби та іншим особам, які причетні до махінацій із розмитненням товарів.

"Повідомлено про підозру колишньому очільнику та п'ятьом службовцям однієї з регіональних митниць, колишній посадовиці Державної фіскальної служби України, а також трьом представникам комерційних компаній, задіяним у реалізації корупційної схеми, у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків", - йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вказані особи були затримані 26 листопада 2019 року. Наразі їм інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

"Мова йде про колишнього виконувача обов'язків керівника однієї з регіональних митниць, який на сьогодні обіймає посаду заступника керівника цієї митниці, заступника керівника однієї з регіональних митниць; виконувача обов'язків начальника відділу митного оформлення та трьох інспекторів ВМО митного посту однієї з регіональних митниць; колишнього директора департаменту адміністрування митних платежів ДФС України та трьох підприємців", - додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арешти чиновників Міноборони: затримали виробника бронежилетів

Також тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали 10 людей за підозрою у вчиненні злочинів, пов'язаних із порушенням митного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Затриманим посадовцям Київської митниці та ДФС оголосили підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути