четвер, 01 квітня 2021 11:59

Затримали банду, яку організував і контролював "смотрящий" за СІЗО
3

На Закарпатті поліцейські викрили учасників злочинного угруповання, діяльність якого організував і контролював "смотрящий" за СІЗО.

Зловмисники "спеціалізувалися" на вимаганні неіснуючих боргів, частину коштів віддавали до так званого злодійського общака. 29 березня правоохоронці затримали 4-х учасників угруповання, а 31 березня суд взяв усіх під варту. Про це повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

На Закарпатті «смотрящий» за СІЗО  організував та контролював банду по вимаганню неіснуючих боргів
Фото: zk.npu.gov.ua
На Закарпатті «смотрящий» за СІЗО  організував та контролював банду по вимаганню неіснуючих боргів
На Закарпатті «смотрящий» за СІЗО  організував та контролював банду по вимаганню неіснуючих боргів

"Організатор – "смотрящий" за слідчим ізолятором, засуджений за розбій, який встановив і поширював свій злочинний вплив в установі. Там він знайшов 2 спільників, які мають зв'язки з кримінальним світом та які також були засуджені за розбій. Звільнившись з місця позбавлення волі, вони під контролем "смотрящого" займалися вимаганням неіснуючих боргів з громадян. Також організатор залучив до протиправної діяльності місцевого кримінального "авторитета", який допомагав на волі. Частина коштів від протиправної діяльності йшла на поповнення так званого злодійського общака", - розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банду вимагачів затримали "на гарячому"

Банду викрили на вимаганні $2 тис. з місцевого жителя. Зловмисники погрожували потерпілому розправою, а потім побили.

За результатами проведених у спецустанові та за місцями проживання зловмисників обшуків, вилучили банківські картки, готівку, мобільні телефони, "чорнові" записи про збір коштів на так званий общак та інші речі.

Крім цього, є інформація, що "смотрящий" спільно з іншим кримінальним авторитетом провокували інших на злочини, порушення правил поведінки в СІЗО, координували отримані від протиправної діяльності кошти та призначали помічників.

Досудове розслідування триває.

На Львівщині банда злочинців викрадала людей і вимагала в них гроші. Спочатку потерпілих втягували в злочини. Потім бандити представлялися поліцейськими та вимагали гроші. Людей тримали в неволі й погрожували, що не відпустять, доки не отримають бажану суму. Організував та координував діяльність угруповання "смотрящий" за Личаківською виправною колонією. Там він з-поміж засуджених підібрав учасників групи.

Зараз ви читаєте новину «Затримали банду, яку організував і контролював "смотрящий" за СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути