четвер, 15 листопада 2018 18:04

Затримали банду, яка нападала на підприємства і палила машини
10

У Києві затримали небезпечну банду, яку підозрюють у вчиненні щонайменше 8 резонансних злочинів у столиці.

Їх звинувачують у злочинах з використанням реактивної противотанкової зброї, а також у незаконному постачанні та збуті боєприпасів та вибухових речовин.

Новини Києва: затримали учасників банди, які нападали на підприємства
Фото: facebook
Новини Києва: затримали учасників банди, які нападали на підприємства
Новини Києва: затримали учасників банди, які нападали на підприємства
Новини Києва: затримали учасників банди, які нападали на підприємства
Новини Києва: затримали учасників банди, які нападали на підприємства

"До складу злочинного угрупування входило восьмеро осіб віком від 21 до 46 років, які мали навички поводження зі зброєю або досвід військової служби. Упродовж 2018 року члени банди вчинили у Києві низку озброєних нападів на підприємства та установи з метою перешкоджання їхній законній господарській діяльності", - йдеться у дописі Прокуратури Києва в Facеbook.

На рахунку цієї банди серія нападів на приміщення ПрАТ "ХК "Київміськбуд" у квітні, коли шляхом умисного підпалу та обстрілу із застосуванням реактивної протитанкової зброї (РПГ) були пошкоджені будівлі вказаного підприємства.

Членами вказаного злочинного угруповання упродовж червня-жовтня поточного року на замовлення невстановлених слідством осіб здійснено масштабні підпали торговельних павільйонів на вул. Декабристів та Срібнокільській. Також підпал 6 автомобілів на проспекті П. Григоренка та елітного автомобіля на бульварі Лесі Українки. Учасникам банди інкриміновано участь у рейдерському захопленні приватного підприємства, також вчиненого на замовлення фізичної особи.

Зібрали докази причетності організатора та інших членів банди до незаконного переміщення із зони проведення Операції об'єднаних сил на Сході України реактивних протитанкових гранатометів РПГ різних модифікацій з метою їх подальшого збуту.

Реалізація боєприпасів відбувалася шляхом облаштування "закладок" у лісопосадці на території однієї з областей. Географічні координати "закладок" надавалися покупцям після внесення ними оплати.

Задокументовано факт збуту членами банди 10 реактивних протитанкових гранат РПГ-22 та РПГ-26.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикидалися волонтерами: шкуродери вбивали та їли тварин (фото та відео 18+)

У членів банди вилучили автоматичну вогнепальну зброю, 5 пістолетів, глушники до вогнепальної зброї, приціли, велику кількість набоїв, засоби зв'язку, банківські картки, наркотичні речовини та інші речові докази.

Усіх затримали і оголосили про підозру. Їм світить до 15 років позбавлення волі.

У Києві в під'їзді житлового будинку в районі Нивки квартирний злодій під час "роботи" потрапив на камери відеоспостереження.

"Найтупіший домушник Нивок - на всіх поверхах в будинку стоять камери, а він намагається щось вкрасти", - йдеться в дописі спільноти "Київ оперативний".

Зараз ви читаєте новину «Затримали банду, яка нападала на підприємства і палила машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути