пʼятниця, 09 вересня 2011 09:35

Заступника міністра оборони побили невипадково

Заступника міністра оборони побили невипадково

Слідчий відділ Шевченківського районного управління внутрішніх справ Києва порушив кримінальну справу за фактом розбійного нападу на першого заступника міністра оборони Володимира Можаровського. Увечері в середу двоє невідомих напали на пана Можаровського біля його власної квартири, побили і відібрали у нього портфель з документами. В даний час потерпілий госпіталізований. За даними "Комерсанта-України", напад на високопоставленого чиновника міг бути невипадковим.

Генерал-полковник Володимир Можаровський поступив на службу у збройні сили України (ВСУ) в 1992 році. З 2000 по 2011 рік обіймав різні керівні посади в Міноборони - був першим заступником командувача сухопутними військами, командувачем об'єднаним оперативним командуванням ЗСУ, першим заступником начальника Генштабу. 18 серпня 2010 був призначений першим заступником міністра оборони. На цій посаді пан Можаровський серед іншого займався питаннями стратегічного планування, військового та міжнародного співробітництва.

Як повідомило виданню джерело з Міноборони, Володимира Можаровського знайшов на сходовому майданчику офіцер, який увійшов до під'їзду через кілька хвилин після замміністра (у будинку по вул. Дегтярівській, 26 б проживають сім'ї старшого та вищого офіцерського складу військових формувань). Офіцер викликав міліцію та швидку допомогу. Учора в центрі громадських зв'язків ГУ МВС Києва повідомили, що за фактом нападу порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу ("розбій"). Складено фоторобот одного з нападників - чоловіка 20-30 років, верхня частина обличчя якого схована під козирком головного убору. Зараз пан Можаровський госпіталізований до Центрального військового шпиталю в стані середнього ступеня тяжкості.

У Міноборони виключають, що у викраденому портфелі могли бути конфіденційні документи.

"Режим секретності не дозволяє виносити такі матеріали з кабінету", - запевнив видання співрозмовник у військовому відомстві.

Він же повідомив, що в середу пана Можаровського підвіз до будинку водій на службовому автомобілі.

Один із сусідів Володимира Можаровського розповів, що чиновник виїжджав з дому практично в один і той же час - близько 7 години ранку.

"Я живу з ним в одному під'їзді. Він виїжджав рано вранці і ніколи не повертався раніше ніж о пів на дев'яту вечора", - пояснив співрозмовник видання.

За його словами, заступник міністра їздив на автомобілі Volkswagen Passat з водієм: "Охорони у нього не було, водій сам забирав і підвозив його до під'їзду, генерал відкривав двері магнітним ключем (під'їзд обладнаний домофоном,- ред.), Заходив, після чого машина виїжджала".

Ще один мешканець будинку по вул. Дегтярівській, 26 б вважає, що напад на пана Можаровського був невипадковим, і що зловмисники точно знали, коли і де його чекати. Він зазначив, що перший заступник міністра проживав на третьому поверсі і зазвичай піднімався в квартиру пішки. Мешканець будинку також припустив, що нападники потрапили до під'їзду, зайшовши за кимось, хто скористався магнітним ключем від вхідних дверей.

Невипадковість нападу побічно підтверджують і свідоцтва дільничних міліціонерів. За їхніми словами, біля будинку давно не було серйозних порушень громадського порядку.

"Тут неподалік військова частина, будівля командування сухопутних військ і, найголовніше, - Лук'янівський слідчий ізолятор", - пояснили співробітники міліції.

Зараз ви читаєте новину «Заступника міністра оборони побили невипадково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути