неділя, 19 червня 2022 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Заступник мера Енергодара вже три місяці перебуває в полоні росіян

Заступник мера Енергодара вже три місяці перебуває в полоні росіян
Перший заступник міського голови Енергодара на Запоріжжі Іван Самойдюк уже три місяці перебуває в полоні російських загарбників. Фото: t.me/orlovdmytroEn

Перший заступник міського голови Енергодара в Запорізькій області Іван Самойдюк уже три місяці перебуває в полоні російських загарбників.

Мер тимчасово захопленого міста Дмитро Орлов вкотре закликав звільнити свого заступника. Про це написав у Telegram.

"Три місяці пекла невизначеності й невідомості для його рідних і близьких. Три місяці сподівань і віри, що людину, яка є справжнім патріотом своєї країни, свого міста, звільнять і повернуть додому", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуювали мирних з гарячих точок: понад 30 водіїв перебувають у російському полоні

Наголосив, що кожен день у неволі - це "фізичний і душевний біль, через яких проходить Іван Гнатович знов і знову", як і більшість полонених.

"Ми знаємо, що його сила волі й духу залишаються незламними. Але чи стане фізичних сил у вже немолодій і не надто здоровій людині? Тож вкотре звертаємося до всіх, хто опікується долею полонених українців і займається питаннями обміну на державному рівні. Рідні, близькі й колеги Івана Самойдюка не втрачають віри у вашу допомогу й можливості", - написав Орлов.

У зверненні попросив докласти максимальних зусиль, щоб наблизити "довгоочікуваний день його звільнення".

"День, коли Іван Гнатович зможе нарешті обійняти своїх дітей і маленьких онуків, потиснути руку колегам, і сказати: "Енергодар - це Україна. Будемо жити. Працюватимемо заради наших дітей. Заради перемоги. Заради майбутнього", - додав мер Енергодара.

Самойдюка захопили російські терористи 60 днів тому на блокпосту в місті. Ще раніше Орлов наголошував, що обміни полоненими відбуваються майже щотижня, однак Самойдюк залишається в неволі. За його словами, чоловік має певні проблеми зі здоров'ям, однак він не має доступу до ліків.

Зараз ви читаєте новину «Заступник мера Енергодара вже три місяці перебуває в полоні росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути