Ексклюзиви
субота, 18 березня 2023 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Запускали з двох напрямків: у Повітряних силах пояснили, чому вночі важко збивати іранські дрони

Запускали з двох напрямків: у Повітряних силах пояснили, чому вночі важко збивати іранські дрони
Росія у ніч на 18 березня запустила по Україні іранські дрони з двох напрямків. Фото: gettyimages.com

Російські загарбники у ніч на 18 березня атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed-136/131 із двох напрямків.

Запускали безпілотники зі східного узбережжя Азовського моря та з Брянської області РФ. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, загарбники запустили дрони майже одночасно.

"Частіше всього останнім часом було східне узбережжя Азовського моря, звідки вони через море заходять через окуповані території та йдуть далі по своєму напрямку. Сьогодні вночі, точніше з 21-ї години, теж запустили з двох напрямків. Фактично одночасно після 21-ї використали також Брянську область для того, щоб атакувати саме Київщину. І далі вже західні регіони України. Тобто, рідко, але пускають вже і з двох напрямків", ‒ сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири будинки зруйновані вщент: на Дніпропетровщині триває ліквідація наслідків нічної атаки РФ

За його словами, збивали іранські дрони сили трьох повітряних командувань ЗСУ.

"Мова йде про зенітні ракетні системи, а також винищувальну авіацію, які перехоплювали на різних напрямках. Це західні регіони України, центральна Україна та на східному напрямку", ‒ розповів Ігнат.

Він додав, що росіяни випустили 16 БпЛА, 11 з яких знищено Повітряними силами.

"На жаль, не всі 100%, як інколи це буває, але ціль теж непроста. "Шахеди" вночі важко збивати силами мобільних вогневих груп, тому що немає візуальної прив'язки. Тому ті вогневі засоби, включаючи винищувальну авіацію, які мають радіолокаційні засоби для виявлення цілей в темну пору доби чи вночі, більш ефективно відпрацьовують по "шахедах" саме в такий час", ‒ додав Ігнат.

У ніч на 18 березня Росія атакувала іранськими дронами Дніпропетровщину. Три безпілотники військові з повітряного командування "Схід" збили. Ще два влучили по об'єкту критичної інфраструктури.

Минулої доби російські загарбники завдали по Україні 34 авіаційних удари. Із них 11 ‒ із застосуванням іранських дронів. Українські сили ППО збили 10 із цих БпЛА. Один влучив в об'єкт промислової інфраструктури. На щастя, жертв серед цивільного населення немає. Про це вранці 18 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Запускали з двох напрямків: у Повітряних силах пояснили, чому вночі важко збивати іранські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути