Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2023 12:57

Заперечував існування України: СБУ повідомила про підозру водію Києво-Печерської лаври

Заперечував існування України: СБУ повідомила про підозру водію Києво-Печерської лаври
Слідчі СБУ повідомили про підозру працівнику Києво-Печерської лаври, який виправдовував російську агресію. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру у підривній діяльності штатному водію Києво-Печерської лаври.

Чоловік заперечував російську агресію, виправдовував захоплення українських територій та заперечував існування України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, у квітні поточного року водій у коментарі одному з телеканалів назвав тимчасово захоплений Крим "російським", а кордони України "не зареєстрованими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє антиукраїнських агітаторів отримали тюремні вироки

Він також сказав журналістці, що "Путін не розпочинав війну" проти України, а загибель цивільного населення від російських повітряних ударів назвав "закономірною".

"За даними слідства, 56-річний прихильник рашизму ще на початку повномасштабного вторгнення підтримував російських окупантів і заперечував їхні воєнні злочини. Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності фігуранта проти державної безпеки України", ‒ наголошують в СБУ.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває розслідування.

Служба безпеки і Національна поліція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря на Буковині, служителя Російської православної церкви в Україні на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Фігуранту повідомили про підозру.

У квітні повідомили про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петру Лебедю). Той робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії країни-агресора Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Заперечував існування України: СБУ повідомила про підозру водію Києво-Печерської лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути