середа, 10 липня 2013 01:35

Залізничники звинуватили пожежних у аварії поїзда в Канаді

Залізничники звинуватили пожежних у аварії поїзда в Канаді
Фото: Reuters

Глава залізничної компанії The Montreal, Maine and Atlantic Railway, якій належав потяг, що зазнав аварії в Канаді, звинуватив у трагедії пожежників. Про це 9 липня повідомляє Agence France-Presse.

Як розповів Едвард Буркхардт, незадовго до аварії поїзд зупинився в Нанті, який знаходиться приблизно в 13 кілометрах від Лак-Мегантік, де і відбувся крах. Зупинка була пов'язана з невеликим пожежею, яка виникла в локомотиві потяга. Пожежні, які прибули до поїзда, під час роботи відключили двигуни першого локомотива.

Це, за слова Буркгардта, і призвело до краху: оскільки гальма поїзда працюють за рахунок двигуна, вони відключилися, і поїзд покотився вниз по схилу в бік Лак-Мегантік. До того часу, як залізничники дізналися про відключення гальм, було вже пізно. Глава компанії-перевізника додав, що надалі буде стежити за тим, щоб потяги на зупинках не залишалися без нагляду.

Тим часом, голова пожежної служби Нанта відкинув звинувачення Буркгардта, заявивши, що пожежники слідували всім необхідним інструкціям.

Як повідомляє 9 липня Associated Press, за фактом аварії потягу почали кримінальне розслідування.

Товарний потяг, що складався з 73 цистерн з сирою нафтою, зійшов з рейок в ніч на 6 липня. Це сталося в канадській провінції Квебек, у місті Лак-Мегантік, де проживає близько шести тисяч чоловік. У результаті аварії загорілися не менше п'яти цистерн поїзда, і пожежа швидко перекинувся на житлові будинки. За останніми даними, які наводить AP, в Лак-Мегантік загинули 15 людей. Близько 50 осіб залишаються зниклими безвісти. Крім того, були зруйновані близько 30 будівель.

Раніше повідомлялося, що поїзд залишався без нагляду тому, що напередодні аварії машиніст залишив склад в Нанті і відправився спати в готель. Вранці його повинен був змінити інший машиніст.

Зараз ви читаєте новину «Залізничники звинуватили пожежних у аварії поїзда в Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути