пʼятниця, 06 грудня 2019 20:21

Залишки будівлі згорілого коледжу можуть обрушитися на рятувальників

Залишки будівлі згорілого коледжу можуть обрушитися на рятувальників
Залишки будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу можуть щомиті впасти на рятувальників. Фото - od.dsns.gov.ua

Залишки будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу можуть щомиті впасти на рятувальників.

Через розгорнуту пошукову операцію біля будівлі довелося перекривати рух вулицею, аби сюди заїхала важка техніка.

"Ситуація дуже важка, бо в будь-який момент може впасти дах. Конструкція дуже погана, багато водою залили. Хлопці за своє життя турбуються. Ці пошуково-рятувальні роботи ніяким чином не зупиняють. Ми спимо по дві-три години, максимум чотири", - каже пошуковець Ярослав Мороз, передає ТСН.

Рятувальникам вдалось пробитися у двір через частково обвалену арку. Це може прискорити пошуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в Одеському коледжі: де і коли студенти продовжать навчання

"У внутрішньому дворі під час організації гасіння пожежі було організовано другу оперативну дільницю. Поки що відбуваються роботи з розчищення завалів з метою пошуку можливих постраждалих", - каже заступник начальника ГУ ДСНС в Одеській області Олександр Крицький.

У ДСНС стверджують, що в коледжі зайнялося ще 5 років тому. Тоді знайшли порушення правил пожежної безпеки, але їх вчасно не усунули.

"Не скрізь була встановлена пожежна сигналізація. Були оздоблені пластиковими панелями обшиті коридори. Був складений акт і винесений припис, де були оштрафовані як дирекція цього закладу, так і люди, що мали відношення до цього", - каже начальник ГУ ДСНС в Одеській області Віктор Федорчак.

Усі обставини, що призвели до трагедії, після закінчення пошукових робіт з'ясовуватиме спеціально створена урядом комісія. Пожежна інспекція вже отримала вказівку повністю перевірити такі навчальні закладу на дотримання пожежної безпеки.

У мережі з'явилося відео ймовірного початку пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Залишки будівлі згорілого коледжу можуть обрушитися на рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути