вівторок, 09 жовтня 2018 17:33

Зайцевій у суді стало зле: викликали "швидку"

Зайцевій у суді стало зле: викликали "швидку"
Обвинуваченій у справі про аварію з шістьма загиблими в центрі Харкова Олені Зайцевій стало погано в залі суду. Фото - NewsRoom

Обвинуваченій у справі про аварію з 6 загиблими в центрі Харкова Олені Зайцевій стало зле у залі суду 9 жовтня.

Конвоїри вивели її із заскленого "акваріума", працівники суду оголосили перерву, а потім викликали "швидку".

До цього захист обох учасників ДТП подав клопотання про додаткові експертизи. Сергій Перепелиця, який представляє інтереси водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, вимагає залучити до розгляду фахівців із Одеси. На думку адвоката, необхідна комплексна експертиза, яка визначить межі перехрестя, середню швидкість Lexus, а також відстань, подолану автомобілями, і момент порушення ними правил, повідомляє newsroom.kh.ua.

Захист Зайцевої, у свою чергу, просить фахівців із Києва проаналізувати ситуацію перед аварією. На думку Євгена Мельниченко, в експертизі не було враховане гальмування Lexus. Адвокат також вважає, що експерти повинні дати відповіді, чи могла водій Lexus зупинитися, коли загорілся жовтий сигнал, і чи були у неї шанси безпечно перетнути перехрестя, якби Дронов не порушив правила дорожнього руху. Суд задовольнив це клопотання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: куди втік ключовий свідок

Крім того, представник підсудної Юлія Козир пропонує долучити до справи медичну документацію про хронічні захворювання Олени Зайцевої, а також свідоцтва про перерахування її матір'ю 600 тис. грн сім'ям загиблих і постраждалих. На думку юриста, суд повинен врахувати дані про те, що "Дронов любить динамічну їзду".

Суд оголосив перерву до 14:00 16 жовтня.

Другий підозрюваний у скоєнні масштабної аварії в середмісті Харкова 49-річний Геннадій Дронов дав перші свідчення в суді 2 жовтня. Відмовлявся говорити протягом 6 місяців. Поіменно згадав усіх потерпілих і загиблих. Просив вибачення і плакав. Погодився визнати цивільні позови щодо відшкодування моральних збитків, за можливістію їх сплатити.

Зараз ви читаєте новину «Зайцевій у суді стало зле: викликали "швидку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути