четвер, 12 липня 2018 10:31

Зайцева та Дронов скаржаться на здоров'я

Зайцева та Дронов скаржаться на здоров'я
Учасники масштабної аварії у Харкові Олена Зайцева та Геннадій Дронов скаржаться на здоров'я. Фото - Новое Время

Учасник масштабної аварії у Харкові, яка забрала життя 6 людей, Геннадій Дронов скаржиться на здоров'я. Однак лікування отримує лише в умовах СІЗО, на відміну від іншої учасниці аварії Олени Зайцевої. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів адвокат Дронова Сергій Перепелиця.

"Скаржиться на головний біль, тиск. Мучать болі в області шиї, що пов'язано із наслідками аварії. Жодної допомоги йому не надають. На відміну від Зайцевої, на обстеження його не возили. Всі громадяни мають однакові права. Дронову та десяткам інших людей, які перебувають в умовах слідчого ізолятора, у кваліфікованій медичні допомозі та вільному спілкуванні з друзями та родичами відмовляють", - каже Сергій Перепелиця.

Відповідаючи на запитання, чи може судовий процес у справі бути затягнутий, Перепелиця відповів, що поки засідання відбуваються щотижня і, на його думку, справа просувається без затримки.

"Я не бачу затягування, адже нам важливо встановити істину, а не пришвидшувати процес. У цій справі важлива кожна деталь, яка стосується черговості порушень та ступеня вини, тому робити припущення навіть про приблизну дату закінчення процесу важко. Щодо останніх експертиз - автомеханік чітко визначив швидкість Зайцевої, яка була зафіксована системою безпеки авто в момент, коли вона спрацювала. Однак слідство стверджує, що неможливо визначити, в який саме момент спрацювала система. Беруть до уваги лише покази свідків, які говорять про швидкість, посилаючись на власні відчуття. Щодо авто Дронова - у нього машина стара і не має такої електроніки", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська трагедія: у крові Зайцевої були психотропи і наркотики

Адвокатка Олени Зайцевої Юлія Козир також прокоментувала стан своєї підзахисної. Каже, у травні зверталася до суду з клопотанням про дозвіл на вивезення Зайцевої на обстеження.

"Стан моєї підзахисної погіршується. У СІЗО, де вона перебуває, немає відповідного обладнання і медикаментів. Її постійно турбують головні болі, які є наслідком аварії 2007 року", - розповіла Козир.

Нещодавно Зайцеву помітили біля харківського медзакладу, де вона проходила огляд. Підозрювану побачили у компанії подруг та без наручників, які, як пояснила адвокатка, одягаються на розсуд конвоїра. Водночас вона зазначила, що не знає, що за жінки перебувають поряд із Зайцевою на фото.

Зараз ви читаєте новину «Зайцева та Дронов скаржаться на здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути