пʼятниця, 06 липня 2018 10:42

Харківська трагедія: у крові Зайцевої були психотропи і наркотики

Харківська трагедія: у крові Зайцевої були психотропи і наркотики
В аналізах обвинуваченої в смертельному ДТП в Харкові Олени Зайцевої виявлені наркотичні та психотропні речовини. Фото - Hyser

В аналізах обвинуваченої в смертельній ДТП в Харкові Олени Зайцевої виявлені наркотичні та психотропні речовини, проте під час проведення другої експертизи не вистачило біологічних зразків. Про це розповіла адвокат рідних загиблих Лариса Матвєєва.

"Під час огляду були виявлені зовнішні ознаки наркотичного сп'яніння - млява міміка, хитка хода, "поза Ромберга" не стійка тощо. Тоді, 18 жовтня, взяли кров і сечу на аналізи. За законодавством, у таких випадках біологічні речовини ділять на дві частини - першу беруть на дослідження, другу частину залишають як контрольний зразок" - пояснила юрист, передає "Обозреватель".

На наступний день, 19 жовтня, в сечі виявили опіати методом попередньої діагностики. За словами адвоката, далі повинні були провести другий етап дослідження, щоб визначити, яка саме речовина з цієї групи виявлена. Але біологічної речовини відразу не вистачило.

"Коли пізніше була проведена токсикологічна експертиза та використана контрольна частина аналізів, то попередній результат підтвердився - в сечі виявили фенобарбітал (психотропну речовину) і кодеїн (наркотичний засіб). З огляду на існуючі методики, дослідження провели двома етапами, що є абсолютно достовірним результатом - наркотичний засіб кодеїн і психотропна речовина фенобарбітал в сечі виявлена", - говорить адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Зайцевої розповіла, чому її підзахисна гуляла вулицями Харкова

Матвєєва повідомила, що чомусь у експертів не вистачило крові Зайцевої для проведення аналізу на психотропні та наркотичні речовини. Всього якихось 5 мг.

"На це вказав експерт-токсиколог Журавель у своєму висновку. З огляду на те, що 19 жовтня 2017 року Зайцева повторно здавала кров спеціально для експертизи, а такі експертизи проводяться систематично, то виглядає це дуже підозріло: або груба некомпетентність, або прямий умисел", - вважає Лариса Матвєєва.

У Київському райсуді Харкова допитали автомеханіка Костянтина Кузнєцова, який проводив діагностику пошкодженого авто Олени Зайцевої – Lexus. За його свідченнями, Зайцева їхала на третій передачі зі швидкістю 102 км/год. При цьому автомобіль їхав не лише прямо, а більше рухався в бік.

Зараз ви читаєте новину «Харківська трагедія: у крові Зайцевої були психотропи і наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути