Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2024 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники посилюють наступ біля Роботиного - ISW

Загарбники посилюють наступ біля Роботиного - ISW
Російські війська наступають на Роботине Запорізької області. Фото: understandingwar.org

Російські загарбники посилюють наступальні дії у Запорізькій області.

Окупанти дещо просунулися поблизу Роботиного. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, позиційні бої 19 лютого тривали на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін на цій ділянці фронту не було. Бойові дії тривали також поблизу Синьківки, Табаївки, Тернів, Білогорівки.

За словами речника угруповання військ "Хортиця" Іллі Євлаша, російські війська активізували наступальні дії в районі річки Жеребець і перекидають у цей район підкріплення, намагаючись закріпити оборонні позиції біля Тернів і Торського.

Російські та українські сили продовжували позиційні бої поблизу Бахмута Донецької області. Позиційні бої тривали біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Південного. Російські війська ведуть фронтальний наступ на Богданівку та атакують фланги населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська рвонули вперед і просунулися до Ласточкіного - Deep State

Війська РФ, ймовірно, захопили всю Авдіївку станом на 19 лютого, хоча російські сили, можливо, все ще зачищають частину Авдіївки. Українські підрозділи, які діяли на авдіївському напрямку, повідомили, що весь український особовий склад виведений з Авдіївського коксохімічного заводу.

Міноборони Росії опублікувало 18 лютого відеозаписи, які свідчать про те, що російські сили змогли завдати удару по окремих невеликих групах українських сил, що відступали поблизу Авдіївки.

Позиційні бої тривали також на межі Донецької та Запорізької областей поблизу Старомайорського та Пречистівки. Російські війська нещодавно просунулися поблизу Роботиного та продовжили посилені наступальні дії на заході Запорізької області.

Командувач українського Таврійського угруповання військ генерал Олександр Тарнавський заявив, що російські війська наступають невеликими групами з обмеженою підтримкою бронетехніки поблизу Роботиного.

За даними Генштабу ЗСУ, 19 лютого українські війська відбили щонайменше 16 російських штурмів на лівобережжі Херсонської області. Речниця Південного оперативного командування України Наталія Гуменюк заявила, що російські війська продовжують вести піхотний штурм на східному березі Херсонської області з метою збереження бронетехніки.

Найбільше російських атак минулої доби відбито в районах Мар'їнки, Бахмута та Роботиного.

Загалом на фронті відбулося 81 бойове зіткнення. Про це вранці 20 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники посилюють наступ біля Роботиного - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути