середа, 05 грудня 2018 18:27

"Заховався в кутку" - підлітки затримали злодія у селі

"Заховався в кутку" - підлітки затримали злодія у селі
На Черкащині підлітки спіймали злодія в сільській раді. Фото: zak-kor.net

Троє підлітків затримали злодія у сільській раді Кайтанівки Катеринопільського району Черкащини. Той хотів викрасти гроші за паї.

"Це сталося наприкінці листопада. Раніше цей чоловік в селі не бував, зальотний. Приїхав в гості до друга, з яким працюють на одному господарстві в Легедзино, - розповідає сільський голова Тетяна Шевченко. - Той йому розказав, що хоче купляти з дружиною хату там. Мають за що, бо повинні отримати гроші за пай за два роки - близько 15 тисяч гривень. Цей хлопець, чогось подумав, що ці кошти мають видавати в сільраді. Тільки ж ми їх не видаємо. Ввечері, близько 19:40 вибив вікно і заліз в приміщення. Молодь, яка гуляла, почула його й зателефонували мені. Я живу тут недалеко. Попросила на підмогу двох місцевих чоловіків. Прибігли й ці хлопчики, їм по 14, 15 і 20 років. Гуртом за годину обійшли контору. Крадія знайшли на другому поверсі, який не використовується. Він заховався в кутку однієї з кімнат. Поки поліція приїхала, ми його вже й затримали, документи були при ньому. Незрозуміло для чого він це зробив - одягнутий був пристойно, при собі мав новий телефон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька разів ударила в обличчя: дівчина пограбувала чоловіка

Підозрюваний не знав, що в сільсій раді такими коштами не розпоряджаються. Після затримання не зміг пояснити причину свого вчинку.

"Мені в той вечір подзвонив син, який незадовго до того пішов гуляти. Каже, набери Мефодіївну, бо хтось вікна в сільраді б'є, - говорить Марія. Прізвища просить не писати. Її син Віктор допомагав затримати правопорушника. - У нашому селі такого не буває. Влад, Ярослав і Віктор поряд із сільрадою просто гуляли. Односельці кажуть, що перед тим, цей хлопець розпивав алкоголь в компанії, які мають судимість. Як зловили, був добряче напідпитку. Між собою говорять, що у нього вже теж є судимість".

Вікно в сільській раді вже відновили. Установа працює у звичному режимі.

У одному з сіл Катеринопільського району на Черкащині касирка пошти вкрала 60 тис. грн. Щоб приховати злочин, заявила до поліції про розбійний напад.

Під час перевірки поліцейські встановили її причетність до привласнення коштів, повідомили у відділі комунікації поліції області.

Зараз ви читаєте новину «"Заховався в кутку" - підлітки затримали злодія у селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути