четвер, 09 березня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза залишається: Генштаб повідомив про обстріли українських міст і сіл

Загроза залишається: Генштаб повідомив про обстріли українських міст і сіл
Російські загарбники обстрілюють українські населені пункти неподалік лінії фронту з артилерії. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники продовжують обстрілювати мирні населені пункти України з різних видів озброєння.

Терористи намагаються знищити критичну інфраструктуру держави. Про це вранці 9 березня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Минулої доби, ще до нічної масованої ракетної атаки, ворог завдав по Україні 25 авіаційних, двох ракетних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Незмінною залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках.

"Формування наступальних угруповань там не виявлено. Водночас, ворог обстріляв райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області. А також Харківка та Атинське Сумської області й Стрілеча, Тернова, Вільча, Кам'янка, Дворічна і Голубівка на Харківщині". ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Дніпропетровщину, п'ятеро людей отримали поранення

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Спірне та Білогорівка. З артилерії росіяни обстріляли райони понад 15 населених пунктів. Серед них ‒ Вільшана, Куп'янськ, Кислівка, Першотравневе, Піщане та Чернещина Харківської області. Били також по Стельмахівці, Невському і Червонопопівці Луганської області. Обстріляли Новоселівку, Колодязі, Діброву, Берестове, Ямпіль, Сіверськ, Роздолівку та Ягідне на Донеччині.

Російські окупанти не припиняють штурмові дії в напрямку міста Бахмут. Українські захисники відбили атаки в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Олександро-Шультине. Ворожих обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Залізнянське, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Дружба, Нью-Йорк та Північне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник безуспішно намагався наступати у напрямку населених пунктів Кам'янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Новомихайлівка, Мар'їнка та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони 20 населених пунктів. Серед них ‒ Олександропіль, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Пречистівка та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Однак, ворожих обстрілів там зазнали райони понад 30 населених пунктів. Зокрема, це Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області. А також Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Кам'янське, Темирівка, Ольгівське, Червоне, Староукраїнка, Чарівне і Новоандріївка на Запоріжжі. Ворог також вдарив по Зміївці, Веселому, Миколаївці, Ольгівці, Львовому, Понятівці, Микільському, Антонівці, Зеленівці, Дніпровському, Качкарівці, Червоному Маяку, Тягинці, Токарівці і Федорівці Херсонської області.

У ніч проти 9 березня в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Вибухи чули у Києві, Харкові, Херсоні, Одесі, Миколаєві та інших регіонах.

Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Шахтарському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загроза залишається: Генштаб повідомив про обстріли українських міст і сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути