Ексклюзиви
четвер, 03 серпня 2023 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза все ще дуже висока. ЗСУ попереджають про небезпеку

Загроза все ще дуже висока. ЗСУ попереджають про небезпеку
Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою. Фото: pixabay.com

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового удару іранськими ударними дронами типу Shahed по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби Росія також вдарила по Україні іранськими БпЛА. Українська протиповітряна оборона знищила 23 ударних безпілотники, повідомив уранці 3 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Ворог завдав п'ять ракетних, 89 авіаційних ударів та здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Волфиного, Степного Сумської області та Козачої Лопані Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти "мобілізують" в'язнів так званої ДНР – зведення Генштабу

На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Петропавлівки, Іванівки та Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кам'янка, Дворічна, Западне, Новомлинськ, Фиголівка, Кіндрашівка, Красне Перше та Куп'янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Серебрянки і Спірного – Донецької. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка на Луганщині та Верхньокам'янське, Спірне і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Федорівки, Майського, Дружби та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали Новокалинове, Степове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка та Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку противник здійснив обстріли населених пунктів Красногорівка, Олександропіль, Гостре, Мар'їнка, Парасковіївка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Шахтарському напрямку артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоданилівки та П'ятихаток Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Одрадокам'янки та Антонівки. Артобстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Нічна атака дронів на столицю відбулася в ніч проти 3 серпня. На підльоті до Києва протиповітряна оборона знищила майже півтора десятка повітряних цілей.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ попереджали про загрозу застосування противником ударних БПЛА.

Близько 01:40 у Київській МВА заявили про роботу ППО по ворожих дронах у Київській області біля столиці та закликали громадян залишатися в укриттях. Тривога тривала близько трьох годин.

Зараз ви читаєте новину «Загроза все ще дуже висока. ЗСУ попереджають про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути