Ексклюзиви
середа, 19 липня 2023 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза не минула: Генштаб попередив українців про небезпеку

Загроза не минула: Генштаб попередив українців про небезпеку
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою. Фото: pixabay.com

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби російські окупанти також завдали ракетно-авіаційного удару по території країни, повідомив уранці 19 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Задіяли шість крилатих ракет "Калібр" та 35 іранських ударних дронів Shahed-136.

"Силами та засобами Повітряних сил знищено шість "Калібрів" та 31 ударний БпЛА противника. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою. Окупанти на півдні продовжують грабувати мирне населення, привласнюючи зерновий урожай мирних громадян України. У тимчасово захопленому Скадовську Херсонської області, росіяни з 10 липня активізували використання порту для вивезення зерна врожаю цього року до своїх портів", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли, що зараз відбувається на фронті

На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Синьківка, Куп'янськ та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного і Сіверська Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Лиман, Берестове і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Курдюмівки, Озарянівки, Дружби, Білрї Гори та Олександро-Шультиного. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі міста Авдіївка. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку росіяни обстріляли понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів біля Великої Новосілки, Макарівки та Рівнополя. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник завдав авіаударів у районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Оріхова та П'ятихаток Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

У ніч проти 19 липня на підступах до Києва наші захисники знищили всі ворожі дрони-камікадзе, якими російські окупанти намагалися атакувати столицю.

Зараз ви читаєте новину «Загроза не минула: Генштаб попередив українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути