середа, 13 червня 2012 20:55

Загиблий парашутист у Бородянці передбачив свою смерть
12

Фото: Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Сьогодні у столичному крематорії, що на Байковому кладовищі, півсотні людей прощались із Ігорем Компанцем, 40 років. Він та ще четверо чоловіків у неділю загинули в авіакатастрофі під Києвом.

Це сталося під час парашутних стрибків на аеродромі "Бородянка". Літак "Л-10" через грозу та сильний вітер здійснив жорстку аварійну посадку у полі. У салоні літака було 17 парашутистів і 3 члени екіпажу. Зараз 15 людей знаходяться у лікарнях із різними травмами.

"Ми якраз на дачі під Києвом на вихідних були. Гроза сильна пройшла, у нас світла не було. У неділю ввечері вже вдома побачила в новинах, що літак упав. А наступного дня колеги з колишньої роботи подзвонили, сказали, що Ігор розбився. Це був шок, - каже киянка Дарія Алексєєнко. - Він дуже активний був, всі вихідні родиною кудись із наметами, в походи. Сина з собою всюди брали, йому років 13 приблизно".

Компанець закінчив Харківський авіаційний інститут. Жив із родиною на столичних Позняках. Працював у акціонерному закритому товаристві "Супутник-Україна". Очолював департамент авіаперевезень. Там же менеджером працювала його дружина Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом літак з парашутистами не витримав негоди: 5 осіб загинуло

"Дружина з малим відпочивали в Тунісі, коли це сталося, - у колеги Оксани Щербак течуть сльози. - А він наче передбачив це. Бо з понеділка вчив, що робити у випадку "если вдруг что". На дошці мені малював, все так і залишилось. Востаннє бачились у п'ятницю. Такий веселий прийшов на роботу. А в неділю пізно ввечері я побачила на мобільному, що від нього є пропущений дзвінок. Певно це потім після трагедії обдзвонювали знайомих".

Співробітники кажуть, що у вихідні Ігор не мав наміру летіти. Пригадують, що на минулих вихідних отримав сертифікат за стрибки з парашуту. Розказував усім на роботі. Маму Ігоря на прощання підтримував старший брат 55-річний Олександр. Вона та дружина Світлана не стримували сльози.

"Мама його відчувала щось недобре. Мені у вихідні дзвонила, - каже бухгалтер Галина Гребенюк. - Він завжди про стрибки розповідав. Казав, що це такий адреналін. А цього разу нічого у п'ятницю не сказав. Пам'ятаю, що був життєрадісним. Із шаурмою на роботу зранку прийшов".

До нас підходить мама Ігоря. Каже, що говорила з ним по мобільному в суботу. Вмовляла приїхати додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак із парашутистами впав на житнє поле

"А як почула по радіо про літак, відразу подумала, що це Ігор. Сини разом були моєю підтримкою", - плаче.

"Востаннє бачились у п'ятницю і будували купу планів. Вчора мала відбутися серьозна презентація наших продуктів в урядових структурах. Продукти - це пропозиції щодо подальшої роботи, - уточнює Андрій Калінін, президент АТЗТ "Супутник-Україна". - Ми познайомилися десять років тому. Із того часу працювали разом. Ігор практично з початку до кінця підняв програму реалізації квитків на високий рівень. Зробив дуже багато. Якість обслуговування та реалізація білетів - краща в Україні. Він був дуже креативний, не стояв на місці. Результат своєї роботи залишив надовго. Його смерть - це зайве підтвердження тому, що все життя хотів самостверджуватись. Так було в роботі, поки не досягне результату, не припинить".

Колеги пригадують, що Компанець захоплювався спортом, парапланами та дельтапланами.

"Мав бути сильним, гідним. Мені здається, що цією смертю теж показав, що він неординарна людина, - каже чоловік. - Ми втратили першокласного працівника, родина батька та чоловіка. У нього син Андрій. Знаю, який він для Ігора був важливий, як його виховував".

Зараз ви читаєте новину «Загиблий парашутист у Бородянці передбачив свою смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути