субота, 04 травня 2013 16:12

Загибель двох киян на річці Смотрич кваліфікували як "умисне вбивство"

Загибель двох киян на річці Смотрич кваліфікували як "умисне вбивство"
Фото: kp.ua

Нещасний випадок з київськими туристами, який стався на річці Смотрич, прокуратура кваліфікувала як "умисне убивство", передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Хмельницької області.

"3 травня,під час переходу на байдарках через річку Смотрич поблизу с. Карачківці Чемеровецького району, загинуло двоє молодих людей. Відомості за даним фактом Чемеровецьким райвідділом міліції внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст.115 КК України. Проводиться досудове розслідування, хід якого прокуратурою району взято на контроль", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у річці Смотрич поблизу с. Карачківці Чемеровецького району втопилося двоє людей. Як з'ясувалося, група з 22 чоловік здійснювала пересування на надувних байдарках з смт. Смотрич Дунаєвецького району до міста Кам'янець-Подільський по руслу річки Смотрич. Пропливаючи біля дамби недіючої ГЕС поблизу с. Карачківці Чемеровецького району, екіпаж у складі 3 туристів одного з плавзасобів намагався подолати перешкоду з каскаду висотою близько 1 м та допустив перекидання байдарки.

17-річну дівчину вдалося врятувати членам туристичної групи. Невдовзі на відстані 100 м за течією було знайдено тіло 23-річного чоловіка. До пошуку тіла 19-річної дівчини були залучені співробітники ДСНС Чемеровецького району у складі 21 чоловіка, водолазно-рятувальне відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Хмельницькій області в кількості 6 чоловік та працівники міліції. Координацію пошуково-рятувальних робіт здійснювала мобільна оперативна група на чолі з начальником Головного управління ДСНС полковником служби цивільного захисту Борисом Болібрухом.

4 травня о 06:50 на відстані 400 м від місця події було знайдено тіло загиблої.

Зараз ви читаєте новину «Загибель двох киян на річці Смотрич кваліфікували як "умисне вбивство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути