неділя, 03 березня 2024 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники продовжують штурми на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу

Загарбники продовжують штурми на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники найактивніше атакують в районах Бахмута, Авдіївки та на Новопавлівському напрямку.

Загалом минулої доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Про це вранці 3 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог завдав одного ракетного та 50 авіаційних ударів, здійснив 112 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали 13 населених пунктів. Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму пролунали вибухи: окупанти заявили про масовану атаку

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог здійснив чотири безуспішні атаки в районі населеного пункту Табаївка Харківської області. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито вісім атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 15 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку, ЗСУ відбили 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог, 25 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог провів чотири безуспішних атаки в районі населеного пункту Роботине та західніше Новопрокопівки Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій.

"Противник здійснив безуспішну спробу штурму в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу противника. Повітряні сили ЗСУ збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по артилерійському засобу противника.

На лівобережжі Херсонщини російські загарбники зазнають великих втрат. Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона наголосила, що загарбники втрачають близько 70% особового складу за результатами бойових зіткнень та "м'ясних штурмів". Це значно підриває їхній морально-психологічний стан.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники продовжують штурми на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути