Ексклюзиви
середа, 24 січня 2024 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники найактивніше атакували в районах Авдіївки, Мар'їнки та Лиману - нові дані Генштабу

Загарбники найактивніше атакували в районах Авдіївки, Мар'їнки та Лиману - нові дані Генштабу
Українські війська відбивають атаки ворога на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники минулої доби найактивніше атакували в районах Авдіївки, Мар'їнки, Лиману та на лівобережжі Херсонщини.

Загалом протягом доби на фронті відбулось 42 бойових зіткнення. Про це вранці 24 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог завдав 81 авіаційний удар та здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та близько 100 поранених цивільних осіб, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, школи, спортивний комплекс та інша цивільна інфраструктура в Києві та Київській області, Харкові та Павлограді Дніпропетровської області", - йдеться у повідомленні.

Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Козача Лопань та Гатище Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів окупантів зазнали понад 40 населених пунктів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили атаку біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону українських військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили чотири атаки в районах Ямполівки, Торського Донецької області та ще дві атаки неподалік Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області. Там ворог намагався прорвати оборону українських військ. Противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Серебрянки Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський удар по Харкову: показали фото та відео

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито дві атаки біля Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Богданівка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

"На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито чотири атаки поблизу Новобахмутівки, Авдіївки та ще вісім атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Олександропіль, Новобахмутівка, Очеретине, Авдіївка, Первомайське, Нетайлове Донецької області", - повідомляє Генштаб.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, дев'ять разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційних ударів в районі Костянтинівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі Урожайного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку українськими захисниками відбито чотири атаки південніше Червоного, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався відновити втрачене положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Чарівне, Малі Щербаки, Степове, Лобкове, П'ятихатки, Степногірськ, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів неподалік Качкарівки, Милового, Берислава Херсонської області. Артилерійських обстрілів противника зазнав Херсон та райони населених пунктів Михайлівка, Саблуківка, Берислав, Садове, Антонівка, Станіслав Херсонської області та Солончаки Миколаївської області. Також окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню населений пункт Іванівка Херсонської області.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив сім безуспішних штурмів позицій наших військ", - йдеться у повідомленні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, двох зенітно-ракетних комплексах та пункту управління противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, двох засобах ППО, дев'яти артилерійських засобах та станції РЕБ противника.

Російські загарбники намагаються вийти з позиційної війни та компенсувати удари українських дронів. При цьому війська РФ не можуть сконцентруватися в кількості, достатній для прориву українських ліній. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що українські війська завдають ударів по всіх скупченнях сил РФ, більших за батальйон.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники найактивніше атакували в районах Авдіївки, Мар'їнки та Лиману - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути