понеділок, 06 грудня 2021 11:28

Затриманий стрілець бойовиків здав кадрових військових РФ
3

Фото: CБУ

У Донецькій області контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного бойовика ДНР. Ним виявився стрілець незаконного збройного угруповання "Сомалі".

Затриманим є місцевий житель. Приєднався до незаконних збройних формувань у грудні 2018 року, повідомила пресслужба СБУ.

"Зловмисник входив до складу штурмового підрозділу НЗФ ДНР, яке чинило збройний супротив українським військовим, залученим у операції Об'єднаних сил у районі населеного пункту Широка Балка, Пікузи, Доломітне Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Згодом затриманий залишив лави бойовиків і таємно повернувся на підконтрольну Україні територію, де намагався уникнути правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеметник бойовиків випадково забрів на українські позиції

Під час обшуків за місцем його перебування правоохоронці виявили військовий квиток ДНР та засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності.

"Підозрюваний надав викривальні покази щодо кадрових військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, які перебувають на посадах радників та здійснюють безпосереднє керівництво незаконними збройними формуваннями", - наголосили у СБУ.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину - участь у терористичній групі чи терористичній організації. Суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного "референдуму" 2014-го. Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий стрілець бойовиків здав кадрових військових РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути